Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

0 ΟΣΦΠ: Στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας με όπλο την άμυνα

 ΟΣΦΠ: Στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας με όπλο την άμυνα



Χωρίς τέσσερις από τους πέντε πρώτους σκόρερ του αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός την Κυριακή εναντίον του ΟΦΗ. Οι Μάρκο Πάντελιτς (10 γκολ), Ραφίκ Τζιμπούρ (9 γκολ) ήταν εκτός αποστολής και οι Νταβίντ Φουστέρ (3 γκολ), Ιβάν Μαρκάνο (2 γκολ) εκτός αρχικής ενδεκάδας. Ο Κέβιν Μιραλάς που ηγείται στον πίνακα των ερυθρόλευκων σκόρερ (13 γκολ) στο Ηράκλειο δεν βρήκε δίχτυα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό να φύγει νικητής από τον αγώνα με 2-0 και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ (2-0) να σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας με 55 β. έναντι 54 β. των Πρασίνων.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού κ. Ερνέστο Βαλβέρδε όταν δήλωνε την περασμένη Πέμπτη ότι δεν περισσεύει κανένας παίκτης στην προσπάθεια να πετύχει η ομάδα τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη, προφανώς δεν το έκανε για να χαϊδέψει αφτιά. Γνώριζε ότι με μία ενδεκάδα δεν βγάνει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει αγώνες κάθε Κυριακή και Πέμπτη. Στο Ηράκλειο ξεκούρασε τους Τζιμπούρ, Μανιάτη, Μαρκάνο, Φουστέρ οι οποίοι την Πέμπτη εναντίον της Μέταλιστ στο Χάρκιφ για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, το πιθανότερο είναι ότι θα ξεκινήσουν βασικοί.
Ο Ισπανός προπονητής έχει δημιουργήσει μια ομάδα με προσωπικότητα η οποία κατεβαίνει στο γήπεδο να παίξει και να επιβάλει το παιχνίδι της. Το ταλέντο των παικτών της είναι υποταγμένο στις ανάγκες του συνόλου και στην εκπλήρωση των οδηγιών του προπονητή. Απαντες συμμετέχουν στην ανασταλτική και στην επιθετική λειτουργία, στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν τις ομάδες που παίζουν το λεγόμενο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο.
Εναντίον του ΟΦΗ σκόραραν για πρώτη φορά ο Χοσέ Χολέμπας και ο Καζίμ Ρίτσαρντς ανεβάζοντας τον αριθμό των ερυθρόλευκων παικτών που σημείωσαν γκολ στο φετινό πρωτάθλημα σε 14. Από τους επιθετικούς του ο Ολυμπιακός έχει πάρει 33 γκολ, από τους μέσους 10 και από τους αμυντικούς 5. Ομολογουμένως μεστή και ισορροπημένη συγκομιδή.
Περισσότερο από τις επιθετικές προκαλούν όμως εντύπωση οι αμυντικές επιδόσεις των Ερυθρολεύκων. Η εστία τους παραβιάστηκε για τελευταία φορά στις 21 Ιανουαρίου από την Ξάνθη (1-0). Εκτοτε ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα σε έναν αγώνα Κυπέλλου (με Πανιώνιο 5-0), στα δύο ματς με τη ρωσική Ρουμπίν Καζάν για το Γιουρόπα Λιγκ (1-0 και 1-0) και σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος (με Εργοτέλη 3-0, ΠΑΟΚ 2-0, ΑΕΚ 2-0, Πανιώνιο 2-0, ΟΦΗ 2-0). Συνολικά σε 12 παιχνίδια που έδωσε το 2012, σημείωσε 23 γκολ και δέχτηκε μόλις 2 (!).
Την Πέμπτη στο Χάρκιφ της Ουκρανίας ο Ολυμπιακός θα βρει στον δρόμο του μία ομάδα η οποία σκοράρει κατά βούληση. Η Μέταλιστ στα τρία επίσημα παιχνίδια που έδωσε το 2012 σημείωσε 9 γκολ και δέχτηκε 1. Νίκησε με 4-0 και 4-1 την αυστριακή Σάλτσμπουργκ για το Γιουρόπα Λιγκ και 1-0 την Ομπολον στην πρεμιέρα του β΄ γύρου του ουκρανικού πρωταθλήματος. Το εντυπωσιακό για την ομάδα του Χάρκιβ είναι ότι ενώ στο πρωτάθλημα Ουκρανίας σκοράρει περίπου 2 γκολ ανά παιχνίδι (39 γκολ σε 20 αγώνες) στην Ευρώπη σκοράρει τρία γκολ ανά παιχνίδι (27 γκολ σε 9 αγώνες).
Εν ολίγοις την Πέμπτη στις 20.00 ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει την κορυφαία επίθεση της διοργάνωσης και παράλληλα να διασπάσει μία από τις δυνατές ευρωπαϊκές άμυνες. Η Μέταλιστ σε 9 αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ και μάλιστα με αντιπάλους όπως οι ολλανδικές Αϊντχόφεν και Αλκμααρ, η γαλλική Σοσό και οι αυστριακές Αούστρια και Σάλτσμπουργκ, έχει δεχτεί μόνο 7 γκολ (0,66 ανά αγώνα)
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates