Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

0 Μαλλιά-κουβάρια για τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες


Μαλλιά-κουβάρια στον ΟΗΕ για τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες
Το θέμα της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των διαφυλικών ατόμων οδήγησε σε έντονη αντιπαράθεση τα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και τις περισσότερες αφρικανικές χώρες με τις υπόλοιπες, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ....


Οι μουσουλμανικές χώρες καταδίκασαν την προσπάθεια εισαγωγής της αντίληψης περί σεξουαλικού προσανατολισμού στον ΟΗΕ και αποχώρησαν από την αίθουσα του Συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Στην ετήσια συνέλευση του Συμβουλίου, που διεξάγεται στη Γενεύη, οργανώθηκε για πρώτη φορά συζήτηση για τις διακρίσεις που υφίστανται οι άνθρωποι με αφορμή τη σεξουαλικότητά τους.
Με την έναρξη της συζήτησης ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν απηύθυνε έκκληση στους συνέδρους τονίζοντας ότι «ήρθε η στιγμή να δράσουν». «Απειλούνται ζωές και είναι καθήκον του ΟΗΕ να προστατεύσει τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου, όπου και αν ζει αυτός», τόνισε ο Μπαν. «Θέλω να πω στις λεσβίες, τους ομοφυλόφιλους, τους αμφισεξουαλικούς και τους διαφυλικούς ότι δεν είναι μόνοι», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι παρουσίασε μια μελέτη για τις διακρίσεις που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι σε όλο τον κόσμο. Όπως είπε, τουλάχιστον 76 χώρες έχουν ακόμη νόμους που κάνουν διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων.
Την έκκληση του ΟΗΕ υιοθέτησαν οι δυτικές και οι λατινοαμερικανικές χώρες ενώ οι ισλαμικές χώρες, μέσω του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, ζήτησαν η σημερινή συζήτηση για το θέμα «να είναι και η τελευταία». Όπως είπε ο εκπρόσωπός τους, ο πρεσβευτής του Πακιστάν, «η νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας είναι απαράδεκτη» για τον ΟΙΣ. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η ομοφυλοφιλία μπορεί να προκαλέσει κοινωνικά προβλήματα και να εξελιχθεί σε παιδεραστία ή αιμομιξία, ενώ έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και αποδυναμώνει τον θεσμό της οικογένειας.
Ο Πακιστανός αξιωματούχος ζήτησε επίσης από το Συμβούλιο να λάβει υπόψη του τις «πολιτισμικές ευαισθησίες» και τις «τοπικές αξίες» και «να αποφύγει τη συζήτηση για την ατομική συμπεριφορά ορισμένων προσώπων».
Μιλώντας εξ ονόματος της «πλειοψηφίας» των αφρικανικών χωρών, ο εκπρόσωπος της Σενεγάλης ζήτησε και αυτός με τη σειρά του «να γίνουν σεβαστές οι πολιτισμικές διαφορές» και κατήγγειλε «την απόπειρα να χρησιμοποιηθεί το σύστημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να επιβληθεί μια αντίληψη που βασίζεται στη συμπεριφορά ορισμένων ατόμων».
Από την πλευρά της, η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Επιτροπή Νομικών, που εδρεύει στη Γενεύη, εξέφρασε τη λύπη της επειδή «ορισμένες αντιπροσωπείες δεν θέλουν ούτε να συζητήσουν το θέμα των διακρίσεων και της βίας» που υφίστανται ορισμένοι άνθρωποι. «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι παγκόσμια, κάτι που σημαίνει ότι ο καθένας, συμπεριλαμβανομένων των ομοφυλόφιλων, των διαφυλικών και των αμφισεξουαλικών, θα πρέπει να απολαμβάνει το δικαίωμα στη ζωή και στην ασφάλεια»και να μην υποβάλλεται σε βασανιστήρια, ούτε να φυλακίζεται αυθαίρετα, τόνισε η εκπρόσωπος της οργάνωσης, Άλι Τζέρνοου.
Η συζήτηση αυτή οργανώθηκε μετά από ένα ψήφισμα που είχε καταθέση η Νότια Αφρική, το οποίο υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο τον Ιούνιο του 2011.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates