Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

0 Οι τέσσερις παράγοντες που επηρεάζουν την γονιμότητα

Οι τέσσερις παράγοντες που επηρεάζουν την γονιμότητα
Μόλις πριν από 5 χρόνια η μέση γυναίκα αποκτούσε παιδί σε ηλικία 25 ετών.

Σήμερα, οι περισσότερες γυναίκες δεν αρχίζουν καν να προσπαθούν μέχρι να φτάσουν τα 30. Όσες καθυστερούν να γίνουν μητέρες πιστεύουν πως αυτή η καθυστέρηση σημαίνει περισσότερη οικονομική δύναμη, περισσότερες πιθανότητες ευτυχίας στο γάμο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μάλιστα, υπάρχουν έρευνες στις οποίες υποστηρίζεται ότι οι γυναίκες που γεννούν στα 34 ζουν περισσότερο, έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας και κάνουν παιδιά που σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι φυσικά, ποιοί είναι οι παράγοντες εκείνοι που επηρεάζουν και διαμορφώνουν τελικά τη γόνιμη ηλικία σου. Μόνο έτσι, θα είσαι σίγουρη πως μπορείς να περιμένεις λίγο ακόμα για να γίνεις μανούλα.

Τι επηρεάζει τη γόνιμη ηλικία σου;

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που αποδεδειγμένα βοηθούν ή παρεμποδίζουν το ρυθμό με τον οποίο χτυπά το βιολογικό σου ρολόι.

Η ηλικία που μπήκε η μητέρα σου στην εμμηνόπαυση

Εάν ήταν πολύ νέα ή πολύ μεγάλη όταν μπήκε στην εμμηνόπαυση, το ίδιο μπορεί να συμβεί και σ' εσένα, καθώς οι ερευνητές θεωρούν ότι υπάρχει ένας γενετικός κρίκος.

Ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα Σύμφωνα με τον καθηγητή Μπιλ Λέτζερ, επικεφαλής αναπαραγωγικής υγείας στο Πανεπιστήμιο Sheffield, αν τα χλαμύδια δε θεραπευτούν, ενδέχεται να οδηγήσουν σε φλεγμονώδη νόσο της πυέλου, που με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένες ωαγωγούς, σάλπιγγες και προβλήματα σύλληψης. Το 12% των γυναικών χάνουν τη γονιμότητά τους μετά την πρώτη μόλυνση από χλαμύδια, ενώ μια δεύτερη μόλυνση αυξάνει τον κίνδυνο υπογονιμότητας κατά 40%. Η θεραπεία είναι μια απλή αγωγή αντιβιοτικών.

Η ομαλότητα της περιόδου Εάν η περίοδός σου είναι ομαλή, τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να παράγεις τις σωστές ορμόνες στις σωστές ποσότητες για να μείνεις έγκυος. Εάν η περίοδός σου δεν είναι ομαλή –ή αν έχεις σταματήσει να έχεις εμμηνόρροια–, ίσως έχεις σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, που εμποδίζει την ομαλή ωορρηξία.

Εάν είσαι υπέρβαρη ή λιποβαρής Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) κάτω του 19 ή άνω του 25 ενδέχεται να βλάπτει τη γονιμότητα. Οι λιποβαρείς γυναίκες συχνά δεν έχουν περίοδο, ενώ οι υπέρβαρες μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα ωορρηξίας ή εμμηνόρροιας.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates