«Τρεις φέτες ζαμπόν την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου», προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες. Και αυτό σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που έδωσε στην δημοσιότητα Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Διατροφή (SACN) στη Βρετανία.
Λέει χαρακτηριστικά ότι όσοι καταναλώνουν 90 γραμμάρια, ή περισσότερο, κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας την ημέρα θα πρέπει να μειώσουν την ποσότητα αυτή σε 70 γραμμάρια, το αντίστοιχο του μισού κιλού κόκκινου κρέατος την εβδομάδα.
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος πάνω από το μέσο όρο, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, ενώ κάποιες μελέτες έχουν συνδέσει τη συγκεκριμένη κατανάλωση με πολλούς άλλους καρκίνους. Το 2005 μία μελέτη βρήκε ότι όσοι έτρωγαν τακτικά 160g κόκκινου κρέατος την ημέρα αύξαναν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου κατά 30%.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου