Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

0 Newsweek: Η Μέρκελ παράτησε τον άντρα της και πήρε μόνο το ψυγείο


Newsweek: Η Μέρκελ παράτησε τον άντρα της και πήρε μόνο το ψυγείο

Με τον τίτλο «Προσοχή: Η Άνγκελα!» και το πρόσωπο της Μέρκελ να καλύπτει το εξώφυλλο, το γνωστό περιοδικό Newsweek δημοσιεύει ένα εκτενές άρθρο για την Γερμανίδα Καγκελάριο που ακροβατεί μεταξύ σοβαρότητας και κωμωδίας.

Η 57χρονη «Lady», όπως την χαρακτηρίζει το άρθρο, προτιμά τους «ατσαλάκωτους», καλοξυρισμένους και συχνά ξανθούς «αυλικούς» και συμμάχους, όπως για παράδειγμα ο άντρας που επέλεξε για Πρόεδρο της Γερμανίας, Κρίστιαν Γουλφ. «Στην πραγματικότητα όμως, η Μέρκελ δεν ενδιαφέρεται για τα χαρακτηριστικά τους, αλλά για την νηφάλια «γερμανική» στάση τουςαπέναντι στην κρίση: Αν έχεις αμφιβολίες, τήρησε τους κανόνες», σχολιάζει το Newsweek.

angela_merkel_newsweek

Σύμφωνα με μια ιστορία που αποκάλυψε η βιογράφος Margot Heckel, η Άνγκελα Μέρκελ φοβόταν υπερβολικά τις καταδύσεις, όταν ακόμη πήγαινε σχολείο και έκανε μάθημα κολύμβησης. Μια μέρα, λοιπόν, ανέβηκε στον ψηλότερο βατήρα και στεκόταν ακίνητη, χωρίς να παίρνει την απόφαση να βουτήξει. Και ακριβώς την ώρα που χτύπησε το κουδούνι του σχολείου, η μικρή Άνγκελα βούτηξε στην πισίνα.

Ο αρθρογράφος Roger Boyes δυσκολεύεται να εντοπίσει το ηθικό δίδαγμα της παραπάνω ιστορίας, όμως αναγνωρίζει πως πρόκειται για μια γυναίκα που διστάζει, σκέφτεται και τελικά βρίσκει το κουράγιο να δράσει. «Δε χρειάζεται βέβαια να είσαι ψυχίατρος για να καταλάβεις πως υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για την καθυστερημένη βουτιά της», σχολιάζει.

Η αγαπημένη όμως ιστορία του αρθρογράφου έρχεται από το 1981, όταν η Καγκελάριος παράτησε τον πρώτο σύζυγό της, Ulrich Merkel, του οποίου το επώνυμο διατηρεί ακόμα. Γνωρίστηκαν ενώ σπούδαζαν φυσική στη Λειψία, παντρεύτηκαν, μετακόμισαν στο ανατολικό Βερολίνο και για τρία χρόνια ο Ulrich ετοίμαζε το σπίτι τους, μέχρι να τελειώσει κι εκείνη το διδακτορικό της. Και μόλις το διαμέρισμα ήταν έτοιμο, η Μέρκελ αποφάσισε να φύγει.

«Μια μέρα μάζεψε τα πράγματά της και μετακόμισε», θυμάται ο πρώην σύζυγός της. «Το μόνο αντικείμενο που πήρε ήταν το ψυγείο» κι αυτό ενώ έλειπε ο Ulrich από το σπίτι. Αυτή είναι η Άνγκελα, σχολιάζει το Newsweek, μια γυναίκα που την κοπανάει με ένα ψυγείο.

ΠΗΓΗ: mediagate.gr

Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates