Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

0 Στη Γερμανία για επενδύσεις ο Μ. Χρυσοχοΐδης

 Στη Γερμανία για επενδύσεις ο Μ. Χρυσοχοΐδης


Στη Γερμανία βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με αντικείμενο την ανάπτυξη επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και την ανάδειξη των επενδυτικών προοπτικών.
Μάλιστα, ο υπουργός είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σύμφωνα με το οποίον η κρατική τράπεζα KfW και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προτίθενται να βοηθήσουν την Ελλάδα στην ίδρυση μιας τράπεζας επενδύσεων.
«Στόχος είναι να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα στην ελληνική οικονομία για την πραγματοποίηση επενδύσεων, για όσο χρόνο η χώρα θα απέχει από τις χρηματαγορές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέσλερ και πρόσθεσε πως «οι τεχνικές λεπτομέρειες, όμως, για την ίδρυση της τράπεζας δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Η πρόταση ήταν να χρησιμοποιηθούν χρήματα από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ».
«Οι συνομιλίες με τις τράπεζες ώστε να καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση της τράπεζας επενδύσεων προγραμματίζονται για την 21η Δεκεμβρίου», δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Σημειώνεται πως οι συναντήσεις, τόσο με τον κ. Ρέσλερ, όσο και με το Σύνδεσμο Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) έγιναν έπειτα από αίτημα του κ. Χρυσοχοΐδη και έχουν στόχο, κυρίως, την ανάδειξη επενδυτικών προοπτικών για την επόμενη δεκαετία.
Για αυτόν το λόγο συνοδεύεται από εκπρόσωπο της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων ΜcΚinsey, ο οποίος θα παρουσιάσει πρόσφατη μελέτη που εξετάζει όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
Η μελέτη αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι η μεθοδική και ορθολογική ανάπτυξη βασικών κλάδων της οικονομίας με αιχμή την ενέργεια, τον τουρισμό, τη βιομηχανία αλλά και τον πρωτογενή τομέα θα μπορούσε να προκαλέσει στην Ελλάδα παραγωγική «έκρηξη».
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates