Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

0 Μπλεγμένος και με χασίς ο ηθοποιός Φράνκο Αλφόνσο!

Μπλεγμένος και με χασίς ο ηθοποιός Φράνκο Αλφόνσο!

Νέοι μπελάδες για τον Φράνκο Αλφόνσο μετά τη μεγάλη περιπέτειά του στη Βενεζουέλα, για την οποία είχε μείνει σαράντα ημέρες στη φυλακή. O γνωστός Ελληνας τραγουδιστής και ηθοποιός συνελήφθη κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα εξαγωγής τεράστιας ποσότητας χασίς από την Ελλάδα προς την Ιρλανδία.

Σοκ προκάλεσε στον κόσμο της showbiz το γεγονός ότι άνδρες του ΣΔΟΕ και της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής πέρασαν χειροπέδες στον 45χρονο καλλιτέχνη.

Οι αρχές έχουν συλλάβει ακόμη δύο άτομα, ενώ αναζητούνται δύο Ιρλανδοί μαφιόζοι, τους οποίους ο Αλφόνσο είχε υποδεχτεί στο αεροδρόμιο και τους είχε κλείσει δωμάτιο σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το ΣΔΟΕ, με τη συνδρομή της Δίωξης, εισέβαλε χθες το πρωί σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο όπου και έπιασε στα πράσα τους δράστες να φορτώνουν το χασίς σε φορτηγό. Την ίδια στιγμή στην Ηγουμενίτσα άνδρες του ΣΔΟΕ και της Δίωξης ακινητοποιούσαν άλλο φορτηγό, επίσης με προορισμό την Ιρλανδία, φορτωμένο με πορτοκάλια, τα οποία όμως… μύριζαν χασίς.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 256 κιλά χασίς και δύο φορτηγά διεθνών μεταφορών, ενώ σφραγίστηκε και η αποθήκη την οποία είχε νοικιάσει Ελληνας χασάπης για λογαριασμό του κυκλώματος.
Χθες το πρωί άνδρες του ΣΔΟΕ και της Δίωξης εισέβαλαν στο σπίτι του γνωστού ηθοποιού στο Γαλάτσι και τον συνέλαβαν, καθώς τα στοιχεία που είχαν σε βάρος του ήταν πολλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso» από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που είχαν κάνει εδώ και καιρό οι αρχές, πρόεκυψαν επαφές του 45χρονου ηθοποιού με Ιρλανδούς μαφιόζους στο Μπέλφαστ, όπου -παρά τις κωδικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν- γινόταν σαφές πως επίκειται μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς ναρκωτικών από την Ελλάδα στην Ιρλανδία.

Από τις παρακολουθήσεις που πραγματοποίησαν τα στεελέχη του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε πως πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο 45χρονος είχε υποδεχθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δύο Ιρλανδούς μαφιόζους, με τους οποίους έκανε τις συνεννοήσεις για τη μεταφορά του χασίς στο Μπέλφαστ. Επίσης, από τις έρευνες των στελεχών του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε πως ο ηθοποιός ήταν αυτός που είχε πληρώσει τα ναύλα για τα δύο φορτηγά διεθνών μεταφορών που ήρθαν από το Μπέλφαστ προκειμένου να φορτώσουν το αλβανικό χασίς στην Ελλάδα.

Δορυφόροι, εξελιγμένοι κοριοί, δύο Ιρλανδοί πράκτορες και η άψογη συνεργασία των διωκτικών υπηρεσιών συνθέτουν το πάζλ που οδήγησε στην ολοκληρωμένη εικόνα του κυκλώματος. Συγκεκριμένα, οι αρχές στη Βόρεια Ιρλανδία είχαν πληροφορίες πως φορτηγά εταιρείας εισαγωγής φρούτων έρχονται στο Μπέλφαστ φορτωμένα πορτοκάλια από την Αρτα και το Αργος, αλλά και χασίς από την Αθήνα.

Μυστικοί αστυνομικοί παγίδευσαν τα δύο φορτηγά με δορυφορικούς κοριούς, ενώ ενημερώθηκε και η Σκότλαντ Γιαρντ ώστε να βοηθήσει, με τον δορυφόρο που διαθέτει, στην παρακολούθηση των ύποπτων φορτηγών. Παράλληλα, δύο Ιρλανδοί αστυνομικοί έφτασαν στην Ελλάδα ώστε να βοηθήσουν στην επιχείρηση. Εκτός από τις συλλήψεις στη χώρα μας, την ίδια στιγμή πραγματοποιήθηκαν και τέσσερις συλλήψεις στο Μπέλφαστ, ανθρώπων που επίσης εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Η κατάθεση

Ο Φράνκο Αλφόνσο είπε στην κατάθεση του πως δεν γνώριζε το παραμικρό για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Για τους δύο Ιρλανδούς μαφιόζους που υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο, ο 45χρονος είπε πως ο ίδιος γνώριζε πως ήταν αντιπρόσωποι της εταιρείας εισαγωγής τροφίμων, με την οποία συνεργάζεται ο γνωστός ηθοποιός. Βέβαια, τόσο οι ελληνικές όσο και οι ιρλανδικές αρχές έχουν άλλη άποψη για την εμπλοκή του γνωστού ηθοποιού στο μεγάλο κύκλωμα.


«ΜΑΜΑ, ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΟΣ, ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΠΙΣΩ...»

«Μαμά, είμαι αθώος! Θα γυρίσω πίσω…» Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Φράνκο Αλφόνσο αποκαλύπτει στην «Espresso» τα τελευταία λόγια του γιου της, αμέσως μετά τη σύλληψή του. Η κ. Αλίκη Αλφόνσο, η οποία έμενε στο ίδιο σπίτι με το παιδί της και γνώριζε καλά την οικονομική του κατάσταση, δεν μπορεί να πιστέψει πως ο γιος της εμπλέκεται σε κύκλωμα ναρκωτικών.

«Εχετε δει έμπορα ναρκωτικών που η μάνα του να μην έχει να φάει και να μην μπορεί να πληρώσει τη ΔΕΗ;» Η μητέρα του Φράνκο Αλφόνσο αδυνατεί να δώσει εξήγηση στο πώς ο γιος της φέρεται να είναι αναμεμειγμένος σε εμπόριο ναρκωτικών, όταν όπως λέει και ξαναλέει ο γιος της δεν είχε φράγκο… Με αναφιλητά η γυναίκα εξιστορεί στην «Espresso» τι συνέβη στο σπίτι τους στη Λαμπρινή χθες το μεσημέρι, όταν άνδρες της αστυνομίας και με την παρουσία εισαγγελέα πήγαν να το συλλάβουν: «Επέστρεφα από τον γιατρό και είδα έξω από το σπίτι αυτοκίνητα και άντρες με πολιτικά. Ρώτησα τι συμβαίνει και τελικά ήταν για να συλλάβουν το παιδί μου. Ρώτησα τον Φράνκο τι συμβαίνει και μου απάντησε: "Μαμά, είμαι αθώος! Θα γυρίσω πίσω…»

Η κ. Αλφόνσο εξομολογείται στην «Espresso» ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι τραγική. «Δεν έχω χρήματα να πληρώσω το ρεύμα, ακόμα και τους γιατρούς που χρειάζεται να επισκέπτομαι. Αν το παιδί μου είχε λεφτά, δεν θα μου έδινε; Δεν πιστεύω τίποτα από αυτά που λένε. Κάποιοι τον έχουν μπλέξει χωρίς να φταίει…»

Ρωτώντας την πώς είναι δυνατόν να εμπλέκεται το όνομά του για δεύτερη φορά σε διακίνηση ναρκωτικών, μας απάντησε: «Ο Φράνκο είναι αφελής και κάποιοι τον έχουν μπλέξει πάλι…» Η ίδια θεωρεί ότι τον κάρφωσε στην αστυνομία μια γυναίκα την οποία είχε γνωρίσει ο γιος της το καλοκαίρι μέσω του Facebook και όταν χώρισαν τον απείλησε ότι θα τον εκδικηθεί…

Σοκαρισμένος είναι και ο αδελφός του, Θανάσης Αλφόνσο, ο οποίος υποστηρίζει στην «Espresso»: «Η αλήθεια είναι ότι ο Φράνκο πουλούσε φρούτα σε πελάτες που τους έβρισκε μέσω Internet. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε πάει στην Αρτα και πούλησε πορτοκάλια σε Αγγλους, αλλά όπως μου είπε δεν του πήραν όλο το εμπόρευμα και η νταλίκα έφυγε μισογεμάτη. Τα υπόλοιπα πορτοκάλια τα έφερε στο σπίτι και αρκετά από αυτά τα προσφέρουμε στην εκπομπή. Από κάθε κιλό η αμοιβή του ήταν πέντε λεπτά και όπως μου είπε από εκείνη την παρτίδα έβγαλε 500 ευρώ. Εγώ δεν έβλεπα να έχει λεφτά ο αδελφός μου και σε όλη αυτή η ιστορία κάτι μου βρομάει… Αν ήταν μπερδεμένος θα ζούσαμε μες στη χλιδή».

Espressonews.gr

Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates