Την δική της άποψη για την απόφαση του CAS να επιτρέπει στους τιμωρημένους λόγω ντόπινγκ αθλητές να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες σχολίασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του gazzetta.gr η πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ, Χαρά Σπηλιοπούλου και αναφερόμενη στους ελληνικούς ελέγχους τόνισε ότι οι οικονομικές περικοπές κάνουν όλο και πιο δύσκολη την προσπάθεια.

«Όταν διάβασα αυτή την απόφαση του CAS ανέτρεξα άμεσα στο σκεπτικό της ώστε να καταλάβω που βασιζόταν. Εκεί, βρήκα έναν νομικό όρο ο οποίος λέει ότι δεν μπορείς να ξαναδικάσεις για το ίδιο αδίκημα έναν αθλητή μέσα σε ένα χρονικό διάστημα. Δίχως να είμαι νομικός, αντιλαμβάνομαι ότι η λογική είναι πως δεν πρέπει να επανατιμωρείται κάποιος για το ίδιο αδίκημα. Η αρχή όντως ισχύει στο ευρωπαϊκό και το αγγλοσαξονικό Δίκαιο και υποθέτω ότι κάποιοι αθλητές θα κινηθούν ενάντια σε αυτούς που δεν τους άφησαν να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Σίγουρα πάντως πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση...» ήταν το αρχικό σχόλιο της προέδρου του ΕΣΚΑΝ στη ραδιοφωνική εκπομπή του gazzetta.gr.

Στη συνέχεια μάλιστα, η κα Χαρά Σπηλιοπούλου αναφέρθηκε στα του ΕΣΚΑΝ τονίζοντας: «Το ελληνικό εργαστήριο ποτέ δεν σταμάτησε και δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο λόγω της παραίτησης του κυρίου Γεωργακόπουλου από τη θέση του διευθυντή, ο οποίος ήταν εκεί από το 1996. Εκεί, δουλεύουν 35 άτομα και η δουλειά είναι συλλογική. Με την αλλαγή που προέκυψε από την παραίτηση αλλάζουν κάποιοι όροι, δεν σταματά όμως η λειτουργία» σχολίασε και στη συνέχεια μίλησε για τις δυσκολίες που υπάρχουν στη χώρα μας αλλά και την πιθανότητα να τιμωρηθεί η Ελλάδα λόγω του γεγονότος ότι δεν ακολουθεί τις εντολές της WADA.

«Το αν θα τιμωρηθούμε εν τέλει θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από εμάς. Αυτό που πρέπει είναι να μπορέσουμε ως εργαστήριο μέχρι το Νοέμβρη να αποδείξουμε έστω και την τελευταία στιγμή ότι συμβαδίζουμε με τις προϋποθέσεις της WADA. Είναι γεγονός ότι ήδη έχουν έρθει δύο προειδοποιήσεις αλλά δεν έχει ευτυχώς επιβληθεί προς το παρόν κάποια τιμωρία. Υπάρχουν προβλήματα στα οικονομικά, αλλά έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν οι δειγματολήπτες.

Και τώρα πάντως, γίνονται κανονικά έλεγχοι ντόπινγκ και αιφνιδιαστικοί στο βαθμό που μας επιτρέπουν οι οικονομικές δυσκολίες της χώρας. Το 2008 γινόντουσαν έλεγχοι στην προολυμπιακή ομάδα σχεδόν τρεις φορές την εβδομάδα σε κάθε αθλητή τώρα δεν έχουμε τέτοιες δυνατότητες. Μία απλή εξεταση κοστίζει 150 ευρώ, ενώ ένας αιφνιδιαστικός 500 ευρώ. Καταλαβαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα...»