Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

0 Dallara: Επιστροφή στις αγορές σε 18-30 μήνες


Μια εθελοντική ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες, στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης της χώρας, θα είναι επιτυχής και θα βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το αργότερο στις αρχές του 2014, δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο επικεφαλής του IIF, Charles Dallara.
«Δεν βλέπω λόγο γιατί...(η Ελλάδα) να μην επιστρέψει στις αγορές σε 18-30 μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος εκτιμά πως το 90% περίπου όλων των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων που λήγουν το 2020, θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. «Είμαι σίγουρος πως ο στόχος (του 90%) μπορεί να επιτευχθεί, αν όλοι κάνουν αυτό που πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά», τόνισε ο κ. Dallara.

Ο επικεφαλής του IIF διαφώνησε με τις ανησυχίες των αναλυτών ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας αναφέρει κάποια ανακούφιση, όμως στο τέλος δεν θα καταφέρει να κάνει το χρέος της χώρας βιώσιμο. «Διαφωνώ», δήλωσε. «Κατά την άποψή μου, αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό πακέτο για την βιωσιμότητα του χρέους».

Ο κ. Dallara προέβλεψε επίσης ότι οι ελληνικές τράπεζες, οι μεγαλύτεροι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, δεν θα χρειαστεί να κρατικοποιηθούν ή να εξαγοραστούν από ανταγωνιστές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις απώλειες που θα υποστούν από την ανταλλαγή ομολόγων.

«Κατά την εκτίμησή μας, και με βάση τα αποτελέσματα των stress tests, οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες μπορούν να διαχειριστούν τις απώλειες που θα προκύψουν από τη συμφωνία αυτή, χωρίς να χρειαστούν μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου», τόνισε ο κ. Dallara.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates