Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

0 Αναμένεται βουτιά στην αγορά μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ


«Ετοιμαστείτε για βουτιά» μεταδίδουν σήμερα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σχολιάζοντας την κίνηση των...
futures δεικτών της Wall Street που προμηνύουν μεγάλη πτώση των βασικών δεικτών στην πρώτη ημέρα συναλλαγών μετά την άνευ προηγουμένου υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ.

Τα futures του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones υποχωρούν 2%, ενώ του S&P 500 χάνουν 2,25%. Πτώση 2,23% σημειώνουν τα futures του τεχνολογικού Nasdaq.
Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor΄s ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ από “ΑΑΑ” σε “ΑΑ+”. Με την υποβάθμιση αυτή οι ΗΠΑ κατατάσσονται χαμηλότερα από το Λιχτενστάιν και στο ίδιο επίπεδο με το Βέλγιο.
Στην έκθεση αιτιολόγησης της απόφασής του ο οίκος αναφέρει ότι η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή του ότι το σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης στο οποίο συμφώνησαν πρόσφατα το Κογκρέσο και η αμερικανική κυβέρνηση υπολείπεται σε σχέση με αυτό που, κατά την άποψή του, θα ήταν αναγκαίο για τη σταθεροποίηση της μεσοπρόθεσμης δυναμικής του χρέους. Παράλληλα, επισημαίνει πως η αποτελεσματικότητα και η σταθερότητα και του πολιτικού συστήματος έχει αποδυναμωθεί σε μια περίοδο συνεχών δημοσιονομικών και οικονομικών προκλήσεων.
Κορυφαίος αξιωματούχος του οίκου Standard & Poor΄s ανέφερε ότι ήταν καθήκον της εταιρείας του να πάρει τη δύσκολη και αμφιλεγόμενη απόφαση της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ.
"Παίρνουμε τις ευθύνες μας πολύ σοβαρά και αν στο τέλος της ανάλυσής μας η επιτροπή καταλήξει ότι μία αξιολόγηση δεν βρίσκεται εκεί που πιστεύουμε ότι πρέπει να βρίσκεται, είναι καθήκον μας να πάρουμε αυτήν την απόφαση", δήλωσε.
Οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch μάλιστα δεν αποκλείουν η Standard & Poor’s να υποβαθμίσει την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ για άλλη μια φορά, στο διάστημα των επόμενων τριών μηνών.
«Αναμένουμε περαιτέρω υποβαθμίσεις», ανέφερε ο Ethan Harris, οικονομολόγος για τη Βόρεια Αμερική. «Αμφιβάλλουμε ότι η πρόσφατα δημιουργηθείσα επιτροπή στις ΗΠΑ θα κατορθώσει να εκπονήσει ένα αξιόπιστο σχέδιο μακροπρόθεσμα, για τη μείωση του ελλείμματος. Επομένως, μέχρι το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο, δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη εάν βλέπαμε την Standard & Poor’s να υποβαθμίζει τις ΗΠΑ ξανά από το ΑΑ+ στο ΑΑ».
Σε νέα προειδοποίηση για την αξιολόγηση των ΗΠΑ προέβη η Moody’s. Ο οίκος ανακοίνωσε ότι αναμένει η οικονομική ανάκαμψη των Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχιστεί, αλλά επισήμανε την πολιτική πόλωση ως ρίσκο για την αξιολόγηση «ΑΑΑ» της χώρας.
Η Moody’s την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαίωσε τη σύσταση ΑΑΑ για τις ΗΠΑ μετά από την έγκριση της νομοθεσίας για τον έλεγχο του χρέους, αλλά δήλωσε πως η κίνηση αυτή δεν ήταν αρκετή για τον οίκο προκειμένου να διατηρήσει σταθερό το outlook για την πιστοληπτική αξιολόγηση, τοποθετώντας το ΑΑΑ σε αρνητικό outlook.
Μέχρι τα τέλη του Αυγούστου περιμένει η Fitch Ratings να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών.
"Η αξιολόγηση θα εστιάσει στα θεμελιώδη της αμερικανικής οικονομίας σε σχέση και με τις υπόλοιπες χώρες που διατηρούν αξιολόγηση ΄AAA΄ αλλά και στις μεσοπρόθεσμες οικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές με βάση τη συμφωνία της 2ας Αυγούστου", σημειώνει η Fitch σε σχετική ανακοίνωση.


Πηγή:www.capital.gr
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates