Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

0 Απάντηση για το κόστος διεξαγωγής των Special Olympics

Σε δήλωση-απάντηση στα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα και τις τηλεοπτικές αναφορές που σχετίζονται... με το κόστος διεξαγωγής των Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, o υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης αναφέρει: «Εξετάστηκε, λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, ακόμη και το ενδεχόμενο ακύρωσης των αγώνων, οι όροι όμως της διεθνούς σύμβασης, όπως την είχαμε παραλάβει από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όριζε κυρώσεις και ποινικές ρήτρες που θα οδηγούσαν σε απρόβλεπτες υποχρεώσεις πληρωμών, μεγαλύτερων από το ύψος της εγγυητικής ευθύνης του ελληνικού Δημοσίου».

Ο κ. Αηδόνης εξηγεί ότι, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, έδωσε σαφείς οδηγίες στην οργανωτική και την εκτελεστική επιτροπή να μη γίνει δεκτή καμία υπέρβαση σε ό, τι αφορά στο ποσό της συμμετοχής του ελληνικού Δημοσίου και συνεχίζει στη δήλωση του: «Ζήτησα απόλυτη διαφάνεια και έλεγχο, όπως επιτάσσουν οι δύσκολες οικονομικές στιγμές που ζούμε όλοι στη χώρα μας. Η σημερινή κυβέρνηση μείωσε την εγγυητική ευθύνη του ελληνικού Δημοσίου από τα 86 εκατ. ευρώ στα 26 εκατ. ευρώ συν 10% (2,6 εκατ. ευρώ) για την κάλυψη πιθανών υπερβάσεων. Ακόμη, αναθεωρήθηκε δύο φορές ο προϋπολογισμός των αγώνων, μειώνοντας το συνολικό κόστος από 86 εκατ. ευρώ σε 68,9 εκατ. ευρώ».


Σε ό,τι έχει να κάνει με τον έλεγχο των οικονομικών, επισημαίνει ότι θα ακολουθηθεί αυστηρά η διαδικασία ελέγχου που προβλέπεται από τον νόμο.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates