Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

0 Ο Μάστερ Σεφ κατά της παιδικής Παχυσαρκίας


Ο" Master Chef" Ακης Πετρετζίκης κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Ο πρώτος Ελληνας Master Chef ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου για το πρόγραμμα «Παιδειατροφή» και έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που σκοπό είχε την προώθηση του απλού, υγιεινού και οικονομικού τρόπου διατροφής. Σε ρόλο... δασκάλου μαγειρικής έδωσε πολύτιμες συμβουλές για την καθημερινή διατροφή των παιδιών.

Το πρόγραμμα «Παιδειατροφή» τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, Διατροφής και Αθλησης, διαρκεί τέσσερα χρόνια, ενώ φιλοδοξεί να επεκτείνει τις ενέργειές του σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Ο Ακης Πετρετζίκης έδειξε στα παιδιά και τις οικογένειές τους πώς μπορούν με πολύ απλά και υγιεινά υλικά να ετοιμάσουν μόνοι τους σπιτικές μπάρες δημητριακών.

Οι μικροί του φίλοι διάλεξαν τις αγαπημένες τους γεύσεις και δημιούργησαν μαζί με τον σεφ νοστιμότατα σνακ, σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις. Μια πρωτότυπη συνταγή για το καθημερινό πρωινό -και όχι μόνο- που βοηθά να ξοδεύουμε λιγότερα χρήματα και να απολαμβάνουμε αγνές και θρεπτικές πρώτες ύλες.

Μικροί και μεγάλοι δημότες του Παλαιού Φαλήρου συγκεντρώθηκαν στον Α’ παιδικό σταθμό Φιξ για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που εξελίχθηκε σε μια πρωτότυπη γιορτή που περιελάμβανε πολύ παιχνίδι, θέατρο, χορό, τραγούδι, μαγειρική από τους εκκολαπτόμενους σεφ και μια μεγάλη έκπληξη: την παρουσία του πρώτου Ελληνα Master Chef Ακη Πετρετζίκη που ετοίμασε μια μοναδική συνταγή μαζί με τα παιδιά.

Ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζιδάκης που ήταν παρών στην εκδήλωση δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο δήμος μας συμμετέχει στο “Παιδειατροφή”, μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Από τον Ιανουάριο του 2009 που το Π. Φάληρο εντάχθηκε στο πρόγραμμα η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε πάντα πολύ μεγάλη και αυτό μας ωθεί να συνεχίσουμε το έργο μας ακόμη πιο εντατικά και στο μέλλον».
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates