Η καροτόσουπα είναι μία από τις λεγόμενες βελουτέ σούπες λαχανικών, η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολύ ελαφριά.
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10
Χρόνος βρασίματος: 20
Υλικά
8 μεγάλα καρότα
3 μεγάλα κρεμμύδια.br /> 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το ζωμό. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μαλακώσουν. Λιώνουμε τη σούπα στο μίξερ πολύ καλά να αποκτήσει βελούδινη υφή. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου