Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

0 Η μυστική συνταγή για μπακαλιαρόπιτα!

Ή αλλιώς πίτα με ψάρι παστό

Η μπακαλιαρόπιτα είναι μία αποκριάτικη πίτα από την Κορακιάνα της Κέρκυρας. Ό,τι πρέπει δηλαδή για αυτές τις ημέρες!

Συστατικά

* 1 ½ κιλό μπακαλιάρος παστός
* 3 κούπες ρύζι για σούπα
* 5 ½ κούπες γάλα νωπό ή εβαπορέ
* 2 κουταλάκια πιπέρι
* 3 κουταλιές αλεύρι
* 1/3 της κούπας μαύρη σταφίδα
* 1 κουταλάκι κανέλα

Οδηγίες

1. Βάζουμε τον μπακαλιάρο για 2 ημέρες σε νερό, να ξαλμυρίσει, αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό. Τον στραγγίζουμε και αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκαλα. Τον κόβουμε σε κομματάκια μπουκιάς.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το πιπέρι και ελάχιστο νερό για να γίνει χυλός. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα ανακατεύουμε για να ενωθούν με το χυλό.
3. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ρύζι. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τη σταφίδα, που προηγουμένως την έχουμε μουσκέψει στο νερό για μια νύχτα.
4. Ρίχνουμε από επάνω το γάλα λίγο-λίγο και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
5. Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να στεγνώσει.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates