Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

0 Βασιλόπιτα...δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου

Βασιλοπιτα Στέλιου Παρλιάρου

Υλικά

250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
6 αυγά
300 γρ. αποξηραμένα φρούτα (βερύκοκα, δαμάσκηνα κλπ)
200 μλ αμαρέττο (ή ρούμι, ή μαστίχα)
125 γρ. αμύγδαλα τριμένα στο μούλτι (να γίνουν σκόνη)
125 γρ. φυστίκι Αιγίνης τριμένα στο μούλτι (σκόνη και αυτά)
250 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν

Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε ένα μπολ μαζί με το αμαρέττο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά τα αποξηραμένα φρούτα που τα έχουμε λιώσει πρώτα στο μούλτι (να γίνουν σαν κρέμα). Ανακατεύουμε το μπέικιν στο αλεύρι και προσθέτουμε αργά στο μίγμα, ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο και το φυστίκι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα
Βάζουμε το μίγμα να ψηθεί (ο Παρλιάρος το έβαλε σε τσέρκι με αλουμινόχαρτο για πάτο) στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Οταν το βγάλουμε και ξεφορμάρουμε πασπαλίζουμε την βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη και βάζουμε το νόμισμα (βασικό! μην το ξεχάσετε! )

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!
 
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates