Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

0 ''TO XEIΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ''...

Το θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους από μια νέα ελληνική κυβέρνηση...
εξετάζει η Natixis, και το χαρακτηρίζει ως το χειρότερο σενάριο(worst-case scenario).


Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να προκαλέσει γενικευμένη κρίση στην Ευρωζώνη αντίστοιχη του χειμώνα του 2011-2012 διερωτάται και εξηγεί γιατί δεν το θεωρεί πιθανό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο, μια νέα ελληνική κυβέρνηση ακυρώνει το σύνολο του δημοσίου χρέους που δεν βρίσκεται στα χέρια Ελλήνων υπηκόων, που υπολογίζεται σε 255 δισ. ευρώ.

1.Ένα μικρό σοκ
Εάν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών, οι δανειστές (ευρωσύστημα κεντρικών τραπεζών, Ε.Ε., EFSF-ESM) θα πρέπει να αποζημιωθούν για τη ζημιά από τις χώρες της ευρωζώνης. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του δημόσιου χρέους της ευρωζώνης κατά 2,5% του ΑΕΠ, κάτι που δεν αλλάζει δραματικά τη φερεγγυότητα των χωρών της ευρωζώνης.  



2. Οικονομικό κόστος
Ας υποθέσουμε ότι οι οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με την υπόλοιπη ευρωζώνη, επιδεινώνονται σημαντικά. Οι αναλυτές της  Natixis λένε ότι το βάρος της Ελλάδας στις εξαγωγές της ευρωζώνης διαμορφώνεται μόλις στο 0,8% ενώ οι άμεσες επενδύσεις της ευρωζώνης στην Ελλάδα ανέρχονται στο 0,03% του ΑΕΠ της ευρωζώνης. Έτσι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει πολύ μικρή επίπτωση στην οικονομία της ευρωζώνης.






3. Το παράδειγμα της Ελλάδας

Η Ελλάδα αν ισχύσει το σενάριο που περιγράφουν οι αναλυτές της Natixis, δεν θα έχει πλέον δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ υψηλά επιτόκια ήδη από τα τέλη του 2014 και η χώρα θα πληγεί επίσης κυρώσεις και ενδεχομένως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Οι άλλες χώρες της ευρωζώνης δεν αναμένεται να ακολουθήσουν το ελληνικό παράδειγμα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates