Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

0 ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΤΡΑΓΚΙ ΣΤΙΣ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ...

Οι κινήσεις που στις αγορές θέλουν μήνες να αποτυπωθούν έγιναν μέσα σε λίγα ...
λεπτά της ώρας μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να μειώσει τα ήδη αρνητικά επιτόκια έτι περαιτέρω στο -0,75% και να άρει τη στήριξη της ισοτιμίας του φράγκου με το ευρώ στο 1,20.


Μία κίνηση που προκάλεσε βίαιη μετακίνηση της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου με τα υπόλοιπα νομίσματα και ιδιαίτερα με το ευρώ, που βρίσκεται σε μία ευαίσθητη περίοδο. Το φράγκο αυτομάτως ενισχύθηκε κατά 30% για να περιορίσει λίγο αργότερα τα κέρδη του στο 14% και την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,03 ευρώ. Παράλληλα ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Ζυρίχης SMI υποχωρεί πάνω από 10% ενώ οι απώλειες στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές έχουν περιοριστεί στο 0,3% με 0,4% αν και πρόσκαιρα έφθασαν να χάνουν 3%, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον DAX.

Σύμφωνα με αναλυτές η κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας προεξοφλεί ότι η ΕΚΤ στις 22 του μήνα θα προβεί σε επιθετική κίνηση αναφορικά με το πακέτο της ποσοτικής χαλάρωσης με αποτέλεσμα περαιτέρω πιέσεις στο ευρώ. Κατά συνέπεια δεν είχε λόγο η Κεντρική Τράπεζα υψηλά την ισοτιμία του ευρώ σε σχέση με το φράγκο.

Είναι ενδεκτικό πως το ευρώ υποτιμάται και έναντι του δολαρίου, ευρισκόμενο στα επίπεδα του 1,1670 που αποτελούν σημείο στήριξης, το οποίο, εάν διασπαστεί, σύμφωνα με τις αναλύσεις των διεθνών οίκων, Credit Suisse, Morgan Stanley κλπ., μπορεί να κινηθεί προς το 1,12.

Μάλιστα στην ανακοίνωση της η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι η σύνδεση του φράγκου με το ευρώ οδηγούσε σε υποτίμηση του νομίσματος της με το δολάριο καθώς το ευρώ υποχωρεί συνέχεια. Θέλησε να προστατεύσει την ισοτιμία του ελβετικού φράγκου με το αμερικάνικο νόμισμα και παράλληλα να βάλει τέλος στις συνθήκες arbitrage που επικρατούσαν.

Εάν οι κινήσεις της ΕΚΤ αποδειχθούν εκ του πρακτέου τόσο επιτεθικές όσο φαίνονται απ' τη σημερινή κίνηση των Ελβετών αυτό θα ενισχύσει εκ νέου τη διάθεση για επενδύσεις σε υψηλότερου ρίσκου επενδυτικά προϊόντα άρα και σε ομόλογα της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates