Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

0 Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας παίρνει η Ιρλανδία

 Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας παίρνει η Ιρλανδία


Ο ιρλανδός πρωθυπουργός Εντα Κένι, περιέγραψε όχι λιγότερα από 250 μέτρα που όπως υποσχέθηκε είναι ικανά να δημιουργήσουν ως και 100.000 νέες θέσεις εργασίας έως την αρχή του 2016, την ώρα που το ποσοστό των ανέργων ξεπέρασε το 14% (450 χιλιάδες άνεργοι).
Πολλά από τα εξαγγελθέντα μέτρα, συνιστούν κίνητρα για τους επιχειρηματίες, να κάνουν προσλήψεις (όπως η φοροαπαλλαγή).
Προστίθενται τα επιχειρηματικά δάνεια με εγγυημένο επιτόκιο, τέλος επιδοτήσεις της τάξης των 150 εκατ. ευρώ για τις εξαγωγές.
Όμως, εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό Κένι και μέτρα χρηματοδοτικής στήριξης υπέρ των Ιρλανδών της διασποράς, που θα θελήσουν να αναλάβουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην πατρίδα.
«Κατανοώ πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για τους Ιρλανδούς που δεν έχουν σήμερα απασχόληση, πόσο δύσκολο είναι όταν υπάρχουν παιδιά, οικογένειες… Θέλω, όμως, να γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση, που είναι η δική τους κυβέρνηση, εργάζεται νυχθημερόν ώστε να ξαναβρούν μια δουλειά, την οποία έχουν σε αφάνταστο βαθμό ανάγκη. Υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι οι Ιρλανδοί να έχουν δουλειές».
Στην Ιρλανδία, με πληθυσμό 4,5 εκατ., χάθηκαν στη σκιά της διεθνούς οικονομικής κρίσης περισσότερες και από 300.000 θέσεις εργασίας, όπως πρόσφατα εκτίμησε ο υπουργός Απασχόλησης και Επιχειρήσεων, Ρίτσαρντ Μπρίτον.
Το Δουβλίνο έχει συμφωνηθεί να δανειστεί 85 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ, με αντιπαροχή δραστικά δημοσιονομικά μέτρα.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates