Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

0 Συνδικαλιστικοί φορείς αντιδρούν για την εφεδρεία

 


Δηλώνουν ότι ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις

Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αρ. Καζάκος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου...
με τους προέδρους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) Πέτρο Κετικίδη, επισήμανε ότι η εργασιακή εφεδρεία δεν είναι συμβατή, ούτε με το διεθνές εργατικό, ούτε με το ευρωπαϊκό, αλλά ούτε και με το ελληνικό δίκαιο και σημαίνει μαζικές απολύσεις.

Ο καθηγητής Καζάκος είπε ότι η εντολή για εργασιακή εφεδρεία στον ευρύτερο δημόσιο, στερείται ακόμα και της τυπικής νομιμότητας και όσοι θίγονται μπορούν να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια.

Για δε τις κυβερνητικές συσκέψεις σχετικά με το πώς θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία, τόνισε ότι είναι «δολιχοδρομίες» για να αποφύγουν τις εγγυήσεις που παρέχει το Σύνταγμα στη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Τσαραμπουλίδης είπε ότι το ΕΚΘ θα προχωρήσει σε ενέργειες, ώστε να καλύψει, με δικαστική προστασία, όσους θα θιγούν από την εργασιακή εφεδρεία.

Και ο κ. Κετικίδης μετέφερε καταγγελία των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, σύμφωνα με την οποία έφτασε εμπιστευτικό έγγραφο της κυβέρνησης, που ζητάει δήλωση για το πλεονάζον προσωπικό. Ο ίδιος σημείωσε πως το 50% των οργανικών θέσεων στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης είναι κενές και άρα δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, ενώ παρατήρησε πως με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και στο στενό δημόσιο τομέα.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates