Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

0 13 Τοξικά τρόφιμα για το σκύλο σας




  1. Ωμό κρέας, Ωμό ψάρι, Ωμό αυγόΤα ωμά τρόφιμα ζωικής προέλευσης έχουν μικρόβια. Έτσι, αν ταϊζετε τον σκύλο σας με αυτά, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του με άσχημες συνέπειες στην υγεία του. Κίνδυνο διατρέχουν και οι ιδιοκτήτες που χειρίζονται τα τρόφιμα αυτά κατά την διαδικασία του ταϊσματος. Σε έρευνα που έχει γίνει επιβεβαιώθηκαν τα πιο πάνω συμπεράσματα. Επίσης, τα ζώα που τρέφονται με ωμά τρόφιμα, παρουσιάζουν διατροφικές ελλείψεις γιατί αυτές οι τροφές δεν περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.
  2. Κρεμμύδι, Σκόρδο Και τα δύο είναι πολύ τοξικά για τον τετράποδο φίλο σας, αφού προκαλούν αιμολυτική αναιμία δηλαδή καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος (κύτταρα υπεύθυνα για την μεταφορά του οξυγόνου σε όλα τα κύτταρα του σώματος). 
  3. Σοκολάτα Το κακάο που περιέχει είναι πολύ τοξικό για τον σκύλο. Μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα μέχρι και θάνατο. Η τοξικότητα εξαρτάται από την περιεκτικότητα της σοκολάτας σε κακάο, κατά συνέπεια η μαύρη σοκολάτα είναι πιο τοξική από την γάλακτος. Ωστόσο, είναι και οι δύο πολύ επικίνδυνες για το κατοικίδιο σας.
  4. Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα Ο σκύλος παρουσιάζει ένδεια στο ένζυμο λακτάση, το οποίο είναι υπεύθυνο για την διάσπαση της λακτόζης κατά τη διαδικασία της πέψης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η λακτόζη του γάλακτος να μην διασπάται και να προκαλείται πρόβλημα στο έντερο. Ο σκύλος παρουσιάζει διάρροιες οι οποίες μπορεί να τον αφυδατώσουν και να τον εξαντλήσουν.
  5. Αβοκάντο Προκαλεί ερεθισμό στο γαστρεντερικό σύστημα του σκύλου με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ευαισθησία στο στομάχι, εμέτους ή διάρροιες.
  6. Σταφύλι, Σταφύδες Είναι πολύ τοξικό στους σκύλους και προκαλεί νεφρική ανεπάρκεια, δηλαδή βλάβη στους νεφρούς.
  7. Λίπη, Λιπαρές τροφές, Ξηροί καρποί  Η κατανάλωση τους προκαλέι παγκρεατίτιδα στον τετράποδο φίλο σας. Τα συμπτώματα που συνήθως ακολουθούν ένα τέτοιο γεύμα είναι διάρροιες και εμετοί. 
  8. Τροφές πλούσιες σε αλάτι Αλμυρά γεύματα και σνακ προκαλούν εμετούς, διάρροιες, ερεθισμό του γαστρεντερικού σωλήνα, υπερβολική δείψα και ούρηση, κατάπτωση, τρόμο, αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, νευρολογικά συμπτώματα μέχρι και θάνατο. Τροφές πλούσιες σε αλάτι είναι ψωμί, κουλούρι, κράκερς, μπισκότα, ποπ-κορν, δημητριακά (π.χ.κορν-φλέικς), τυριά, αλλαντικά, λουκάνικα, πατατάκια, κρουασάν βουτύρου, βάφλα, αρτοπαρασκευάσματα, κονσέρβες, γεύματα από εστιατόρια. Κάποιοι άνθρωποι δίνουν δια της βίας αλάτι από το στόμα σε περίπτωση δηλητηρίασης θεωρώντας ότι αυτό θα αναστείλει τα συμπτώματα. Αυτός είναι ένας μύθος. Το αλάτι όχι μόνο δεν αναστέλλει τα συμπτώματα της δηλητηρίασης, αλλά σε μια τέτοια κατάσταση μπορεί να προκαλέσει τον άμεσο θάνατο του ζώου από εκτεταμένα έλκη στο στομάχι(πληγές) ή εισρόφηση στους πνεύμονες. Σε μια τέτοια περίπτωση το αλάτι θα επισφραγίσει το θάνατο του ζώου, τον οποίο ίσως να γλίτωνε αν αντί αλατιού το ζώο μεταφερόταν το συντομότερο δυνατό στον πλησιέστερο κτηνίατρο.
  9. Τροφές με ξυλιτόλη Η ξυλιτόλη προκαλέι διαταραχές στα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό, υπογλυκαιμία και ηπατική ανεπάρκεια. Κάποια συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάζει το κατοικίδιο σας είναι εμετοί, διάρροιες, απώλεια συντονισμού, λήθαργος, επιλειπτικές κρίσεις. Τροφές που περιέχουν ξυλιτόλη είναι τσίχλες, καραμέλες, μανιτάρια, αρτοπαρασκευάσματα, βατόμουρα, βρώμη, δαμάσκηνα, καλαμπόκι. Οι ανθρώπινες οδοντόπαστες περιέχουν ξυλιτόλη γι' αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για το βουρτσισμα των δοντιών των κατοικιδίων σας.
  10. Τροφές πλούσιες σε μπαχαρικά Τα καρικεύματα προκαλούν γαστρεντερικές διαταραχές όπως εμετούς και διάρροιες. Τα σπιτικά φαγητά περιέχουν μπαχαρικά οπότε καλύτερα να μην δίνονται  στο ζώο σας. 
  11. Καφείνη Η καφεϊνη προκαλεί τα ίδια συμπτώματα με το κακάο της σοκολάτας. 
  12. Αλκοόλ Το αλκοόλ προκαλεί διάρροια, εμετό, τρέμουλο, απώλεια συντονισμού κινήσεων, δυσκολία στην αναπνοή, αλλαγή pH αίματος, καταστολή κεντρικού νευρικού συστήματος, κώμα και θάνατο.
  13. Κόκαλα "Last but not least". Αν και δεν είναι τρόφιμο, αρκετός κόσμος πιστεύει πως τα κόκαλα είναι ιδανική τροφή για τον σκύλο. Ωστόσο, όχι μόνο δεν έχει διατροφική αξία αλλά μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα μέχρι και αιφνίδιο θάνατο. Τα κόκαλα μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς στην στοματική κοιλότητα (δόντια, ούλη), τραυματισμούς στο στομάχι και το έντερο, δυσκοιλιότητα, περιτονίτιδα και θάνατο. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν αιφνίδια και θέτοντας σε ρίσκο τη ζωή του τετράποδου φίλου σας. Σκεφτείτε διπλά την επόμενη φορά!                Επιμέλεια άρθρου Δήμητρα Σωφρονίου Κτηνίατρος DVM Πηγή https://petsvibe.blogspot.gr/?m=1
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates