Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

0 Γιατί δεν χάνετε λίπος: 5 λόγοι που δεν υποψιάζεστε

Γιατί δεν χάνετε λίπος: 5 λόγοι που δεν υποψιάζεστεΜήπως κάνετε συνέχεια δίαιτες ή περνάτε ώρες στο γυμναστήριο για να κάψετε τα λίπη, χωρίς όμως αποτέλεσμα; Αν θέλετε οι προσπάθειες σας να χάσετε τα περιττά κιλά και το επιπλέον λίπος να καρποφορήσουν θα πρέπει πρώτα να μάθετε τι κάνετε λάθος.

Ανακαλύψτε 5 αιτίες που ίσως σαμποτάρουν τη δίαιτά σας και "κάψτε" το λίπος μια για πάντα.

Μήπως... ρουφάτε τις θερμίδες;


Το μόνο υγρό που το σώμα σας χρειάζεται πραγματικά είναι το νερό. Σίγουρα μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το τσάι σας ή ένα ποτήρι γάλα το πρωί, αλλά μην το παρακάνετε με τα ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη. Αν πίνετε συχνά ζαχαρούχα ροφήματα, θα υπονομεύσετε την προσπάθεια σας να χάσετε το περιττό λίπος και τα κιλά. Ο παγωμένος καφές με τη σαντιγί που τόσο λατρεύετε μπορεί εύκολα σας προσφέρει πάνω από 300 θερμίδες χωρίς καν να το καταλάβετε. Δεν είναι λοιπόν καλή ιδέα, αν θέλετε να χάσετε βάρος, να ξεκινάτε τη μέρα σας κάθε πρωί έχοντας ήδη πάρει τόσες θερμίδες. Η απώλεια λίπους είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση, δεν χρειάζεται λοιπόν να την κάνετε δυσκολότερη.

Νομίζετε ότι οι υγιεινές τροφές αδυνατίζουν

Όσον αφορά το αδυνάτισμα, δεν έχει σημασία πόσο υγιεινό είναι ένα συγκεκριμένο φαγητό, αφού αν καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα από αυτό, θα πάρετε πολλές θερμίδες. Για παράδειγμα, οι ξηροί καρποί που συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο υγιεινά τρόφιμα, έχουν πάρα πολλές θερμίδες. Τα ω-3 λιπαρά, και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σας, αλλά οι θερμίδες που θα σας δώσουν μπορεί να καταστρέψουν τη δίαιτα σας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφύγετε τελείως τους ξηρούς καρπούς, αλλά να τους καταναλώνετε με μέτρο και να προτιμάτε τους ανάλατους. 

Μισείτε τον ιδρώτα

Γιατί δεν χάνετε λίπος: 5 λόγοι που δεν υποψιάζεστε

Αν είστε αρχάριοι με την άσκηση και τα βάρη, είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να αρχίσετε να γυμνάζεστε σιγά-σιγά. Ωστόσο, δεν είναι σωστό να αφήσετε το περιθώριο στο σώμα σας να συνηθίσει τα βάρη και τα μηχανήματα του γυμναστηρίου, και γι' αυτό θα πρέπει σταδιακά να αυξάνετε το βαθμό δυσκολίας των ασκήσεων που κάνετε σε συνεννόηση με τον γυμναστή. Δεν μπορείτε να κάψετε λίπος, χωρίς να ιδρώσετε.  Αν λοιπόν ο στόχος σας είναι η απώλεια λίπους, καλό είναι να αυξάνετε συνεχώς τα επίπεδα ενέργειας που πρέπει ο οργανισμός σας να δαπανήσει κατά τη διάρκεια της άσκησης, ώστε το σώμα σας να αλλάξει. Η άρση των ίδιων κιλών και οι ίδιας δυσκολίας ασκήσεις κάθε μέρα, δεν θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε αυτό.

Είστε συνεχώς αγχωμένοι

Το άγχος δεν είναι επικίνδυνο μόνο για την υγεία μας, αλλά μπορεί να καταστρέψει και την εμφάνιση μας. Όταν έχουμε άγχος, το σώμα μας παράγει υπερβολικές ποσότητες της ορμόνης κορτιζόλης. Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, σε χρόνια βάση, θεωρούνται υπεύθυνα για την αυξημένη αποθήκευση σωματικού λίπους καθώς και για άλλες αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας. Ακόμα κι αν η διατροφή μας είναι ισορροπημένη, το υπερβολικό στρες μπορεί να μας κρατήσει μακριά από την επίτευξη του στόχου μας, δηλαδή την απώλεια λίπους.

Προσπαθήστε λοιπόν να χαλαρώσετε.  Παρά το γεγονός ότι η συμβουλή αυτή είναι πιο εύκολη στα λόγια παρά στην πράξη, δοκιμάστε να εφαρμόσετε τεχνικές χαλάρωσης κάθε μέρα (π.χ. βαθιές αναπνοές). Μπορείτε να κάνετε γιόγκα ή ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να δείτε μια ευχάριστη ταινία ή να κάνετε 10 με 15 λεπτά την ημέρα ασκήσεις διαλογισμού. Τα αποτελέσματα θα είναι ευεργετικά, όχι μόνο για την υγεία σας, αλλά και για το σωματικό σας βάρος.

Χάνετε το μέτρημα 

Γιατί δεν χάνετε λίπος: 5 λόγοι που δεν υποψιάζεστε

Είναι πάντα πιο εύκολο να πετύχουμε έναν στόχο αν μπορούμε να τον μετρήσουμε. Ένας λιπομετρητής λοιπόν είναι απαραίτητος για να υπολογίσουμε τα ποσοστά λίπους στο σώμα μας και να θέσουμε τον κατάλληλο στόχο. Αν ακολουθείτε κάποια δίαιτα αδυνατίσματος, και ιδιαίτερα αν δεν βλέπετε κάποιο αποτέλεσμα, τότε η λιπομέτρηση μπορεί να σας βοηθήσει να γνωρίζετε ακριβώς τα ποσοστά λίπους στο σώμα σας για να ξέρετε που βαδίζετε. 

Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates