Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

0 Δείτε καρέ – καρέ πως ζωγράφισαν το γκράφιτι με το πορτραίτο του Λουκάνικου

Πριν από έναν χρόνο τρεις γκραφιτάδες αποφάσισαν στου Ψυρρή να ζωγραφίσουν το πορτραίτο του πιο διάσημου σκύλου – διαδηλωτή της Αθήνας, του Λουκάνικου. Στις 19 Οκτωβρίου του 2014 τρεις καλλιτέχνες ο Billy Gee, ο Alex Marinez και ο N_Grams ξεκίνησαν το πρωί και μετά από αρκετές ώρες δουλειάς και αφού χρησιμοποίησαν δεκάδες σπρέι με μπογιά κατάφεραν να απεικονίσουν εξαιρετικά σ’ έναν τοίχο στην οδό Ρήγα Παλαμήδου τη μορφή αυτού του υπέροχου ζώου, το οποίο λίγους μήνες πριν είχε πεθάνει  στη θαλπωρή - ευτυχώς - του σπιτιού εκείνων που τον φρόντιζαν και όχι στους δρόμους.

Η Μαρία Ρότα πέρυσι τράβηξε καρέ – καρέ τη διαδικασία της δημιουργία του πορτραίτου του Λουκάνικου και μας έστειλε τότε τις φωτογραφίες τις οποίες και δημοσιεύουμε σήμερα. Ο Λουκάνικος, η φήμη του οποίου είχε ταξιδέψει σε όλες τις ηπείρους χάρη στις «μάχιμες» φωτογραφίες και στα βίντεο των ειδησεογραφικών πρακτορείων που το έδειχναν να «συμμετέχει» με τον τρόπο του σε δεκάδες διαδηλώσεις και οδομαχίες στους δρόμους της Αθήνας έγινε σύμβολο και τον μνημόνευσαν πολλοί.

 

Πέρυσι με αφορμή τον θάνατο του ζώου, που έγινε κεντρικό θέμα ακόμα στα δελτία ειδήσεων των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε., αναφερθήκαμε στην υποκρισία τους. Γιατί έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για ένα μόνο σκυλί, επειδή το θέμα τότε «πουλούσε» ενώ προσπερνούν τους θανάτους εκατοντάδων άλλων αδέσποτων και μη τα οποία δολοφονούνται καθημερινά από τους κατοίκους αυτού του τόπου με φόλες, πυροβολισμούς, απαγχονισμούς που συμβαίνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

SONY DSC

Ο Λουκάνικος σε ηλικία 10 ετών πέθανε από ανακοπή καρδιάς τον Μάιο του 2014 στα χέρια εκείνων που του πρόσφεραν θαλπωρή.

Γι’ αυτά τα πλάσματα δεν χαρίζουν παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα από τον πολύτιμο χρόνο τους και μόνο αν το έγκλημα είναι ιδιαιτέρως ειδεχθές. Εμείς με τη δική σας βοήθεια θα συνεχίζουμε να φέρνουμε στη δημοσιότητα κάθε πτυχή αυτού του τεράστιου κοινωνικού ζητήματος που λέγεται κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα. Εμείς με την στήριξη σας θα συνεχίσουμε να είμαστε η δική τους φωνή.



Πηγή: http://www.zoosos.gr/deite-kare-kare-pos-zografisan-to-gkrafiti-me-to-portraito-tou-loukanikou/#ixzz3r2jHlZJn
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates