Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

0 Υπέγραψαν την καταδίκη των Ελλήνων ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ

Υπεράνω του εθνικού συμφέροντος τοποθέτησαν την κομματική πειθαρχία οι βουλευτές… πρόβατα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερψηφίζοντας και το νέο πακέτο των προαπαιτούμενων – Όρθωσαν ανάστημα, κρατώντας ψηλά την πολιτική τους αξιοπρέπεια απέναντι στον ελληνικό λαό ο Νίκος Νικολόπουλος που καταψήφισε και ο Στάθης Παναγούλης που απείχε.

Μετά τις «διαρροές» μάλιστα, με απόφαση Τσίπρα διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στάθης Παναγούλης, ενώ εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΝΕΛ τέθηκε και ο Νίκος Νικολόπουλος.

Οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. χωρίς κανένα ίχνος ντροπής υπερψήφισαν το νέο πακέτο των προαπαιτούμενων ακολουθώντας πιστά τη «γραμμή» του κόμματος για να μην χάσουν τις θέσεις τους και βεβαίως τη βουλευτική αποζημίωση. 

Από τους 290 βουλευτές που ψήφισαν οι 153 επέλεξαν να οδηγήσουν στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής, αλλά και να σκύψουν το κεφάλι στις απαιτήσεις των ξένων συμφερόντων που «παίζουν» με την Υγεία των Ελλήνων.

Με 153 ψήφους έτσι, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε το πολυνομοσχέδιο με το νέο «πακέτο» προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της «υποδόσης» των 2 δισ. και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση (137 ψήφοι) όπως και όλα τα άρθρα του καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη με αίτημα του ΚΚΕ, η Δημοκρτική Συμπράταξη υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 18 και καταψήφισε τα υπόλοιπα, ενώ το Ποτάμι υπερψήφισε τα άρθρα 1,11 και 16 και καταψήφισε τα άλλα.

Η κυβέρνηση καλείται πλέον να διαχειριστεί την πρώτη μεγάλη κρίση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, καθώς… μέτρο με το μέτρο μετρά απώλειες.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας στην κυβερνητική συνοχή αποτελεί η στάση που επέλεξε να τηρήσει ο στενός φίλος και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος ξέρει πολύ καλά τι πρόκειται να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.

Η αποχώρηση Σακελλαρίδη σηματοδοτεί τσουνάμι πολιτικών αντιδράσεων στο προσεχές διάστημα με δεδομένο ότι ο κ. Σακελλαρίδης αποτελεί έναν εκ των σημαντικών παραγόντων στην «ομάδα των 53».

Το πρωί της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου, εξάλλου, ο κ. Τσίπρας θα μεταβή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προφανώς για να τον ενημερώσει και για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Τουρκία αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις.

Σοβαρά προβλήματα κυβερνητικής συνοχής αντιμετωπίζει το Μαξίμου μετά την αναταραχή που προκάλεσαν (αρχικά) οι αντιδράσεις του Νίκου Νικολόπουλου και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Με «δημοκρατικές» διαδικασίες ο Τσίπρας «καθάρισε» τον Σακελλαρίδη και τον Στάθη Παναγούλη, όπως και ο Καμμένος τον Νίκο Νικολόπουλο - Άμεση αντίδραση από τον Πατρινό βουλευτή ο οποίος με απόλυτα ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, είχε καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να υποταχθεί στα ξένα συμφέροντα. 

«Υπακούοντας στις αντιδράσεις των πολιτών αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντας τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, ο οποίος απείχε από τη σημερινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα, εξηγώντας πως προχώρησε στην απόφαση αυτή, γιατί «δεν διακυβεύεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης», ενώ σημειώνει ότι «θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπεια και τα χαμένα του δικαιώματα».

«Ναι σε όλα» δεν είπε και ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αφού δεν ξέχασε τι έλεγε προεκλογικά όπως οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος έχει λοιδορηθεί από το σύστημα των διαπλεκόμενων Media, ακριβώς διότι εμμένει στην τήρηση των δικών του προεκλογικών δεσμεύσεων, όρθωσε το ανάστημά του και όχι μόνο δεν συνυπέγραψε την απώλεια της πρώτης κατοικίας για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, αλλά δεν έβαλε την υπογραφή του στη «σφαγή» των οινοπαραγωγών, και στην απόφαση της κυβέρνησης συνταχθεί με τα ξένα συμφέροντα που εξυπηρετεί, οδηγώντας στο κλείσιμο την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν είπε «ναι» στην εξόντωση των συνταξιούχων και του συνόλου των ασφαλισμένων, όπως αυτή προετοιμάζεται και θα έρθει στη Βουλή τις αμέσως προσεχείς ημέρες με νέο «έκτρωμα» - νόμου, για να διασφαλιστεί η επόμενη δόση.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος σήκωσε ο ίδιος το ειδικό βάρος της «αντίστασης» εντός της κυβέρνησης, ως μέλος αυτής, μέχρι τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και ως ανεξάρτητος βουλευτής – αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος μετά από αυτή, καθώς ο Πάνος Καμμένος τον απείλησε ευθέως με διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Άμεση και... πληρωμένη ήταν πάντως η απάντηση του βουλευτή Αχαΐας και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκου Νικολόπουλουστον ωμό εκβιασμό του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ο οποίος απείλησε τον κ. Νικολόπουλο με αποπομπή από την ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε περίπτωση που καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

«Η πολιτική μου άποψη, θέση και στάση είναι γνωστή. Και δεν άλλαξε ποτέ: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη! Δηλαδή, αυτό που λέγαμε όλοι προεκλογικά, με πρώτο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο στις ομιλίες του. Τώρα, λέει, ήταν γνωστά τα “προαπαιτούμενα”. Ωστόσο, λησμονεί ο ίδιος, ότι τόσο προεκλογικά σε ομιλία του στην Πάτρα, όσο και μετεκλογικά μετά από συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους πλειστηριασμούς. Κι ας γνώριζε τα “προαπαιτούμενα”», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο κ. Νικολόπουλος, παραθέτοντας και τα χαρακτηριστικά βίντεο, τα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Καμμένο.

«Η στάση μου στη Βουλή ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να ψηφίσω, για να μην εξαπατήσω τον ελληνικό λαό! Όσο για το ποιος εξαπατά ποιον, ο Ελληνικός Λαός το γνωρίζει πολύ καλά. Εμένα από την πρώτη μέρα που με γνώρισαν οι πολίτες της Αχαΐας ως πολιτευόμενο έως και σήμερα - σχεδόν 30 χρόνια - μένω αμετακίνητος και απαράλλακτος, ασυμβίβαστος. Αυτό για άλλους είναι προτέρημα, για άλλους ελάττωμα. Όπως και να έχει έτσι είμαι, έτσι με ξέρουν οι συμπολίτες μου», προσθέτει ο κ. Νικολόπουλος και καταλήγει:

«Τώρα σχετικά με την έδρα μου. Αυτήν, τη δίνουν και την αφαιρούν μόνον οι πολίτες. Άλλωστε έτσι ακριβώς έπραξε ο Πάνος Καμμένος όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία και είχε δίκιο. Θα είχε και σήμερα δίκιο αν όντως είχαμε εκλεγεί με αυτό το πρόγραμμα που φέρνει το Ν/Σ, τότε ΝΑΙ, θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα μου. Όμως εμείς εκλεχτήκαμε υποσχόμενοι την προστασία της πρώτης κατοικίας, την ενίσχυση των αδυνάτων και την μη επιβολή νέων φόρων. Αυτά δεν τα κάναμε... Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Όσο για τα άλλα: Μεγαλοστομίες χωρίς αντίκρισμα. Η δική μας στάση είναι σαφής: Αρχή άνδρα δείκνυσι».

Η χώρα έχει ανάγκη από πατριώτες πολιτικούς, ικανούς να τιμούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, να τηρούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και να ανταποκρίνονται στην προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και μόνο.

Η ιστορία θα κρίνει αυτούς που είναι αδύναμοι να αντιδράσουν, ανήμποροι να αντισταθούν, δειλοί για να αναλάβουν το πολιτικό κόστος μιας διαφοροποίησης, έναντι της κυβερνητικής γραμμής που επιζητά κι άλλο «αίμα» αθώων πολιτών, κι άλλους ανέργους, κι άλλους άστεγους, κι άλλους ανασφάλιστους...

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν ανήκει στην πιο πάνω κατηγορία των δειλών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, αποκτά πια τη δική του αυτόνομη παρουσία, μεμονωμένη έστω –σε αυτή τη φάση- εντός του κοινοβουλίου, απαλλαγμένο από τη «ρετσινιά» της συνεργασίας με ένα κόμμα, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που μετέτρεψαν σε κουρελόχαρτα, όλες τις προεκλογικές κόκκινες γραμμές τους.



Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/644345/voyleytes-provata-ypegrapsan-xana-tin-katadiki-ton-ellinon#ixzz3rzGstzXT
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates