Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

0 CREDIT SUISSE: ΠΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ...


Σε... σφαγή εισοδημάτων και περιουσιών έχει οδηγήσει η κρίση και η εφαρμογή ...
των μνημονίων από το 2008 έως και σήμερα, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση της Credit Suisse αναφορικά με τον παγκόσμιο πλούτο κατά τη διάρκεια του 2015.

Βάσει των στοιχείων που προσφέρει ο ελβετικός οίκος, η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει «δει» την περιουσία της να μειώνεται περισσότερα από 500 δισ. δολάρια, με δεδομένο ότι η «αξία» της βρίσκονταν στα 1,16 τρισ. δολάρια το 2007 (το υψηλότερο επίπεδο που έφθασε ποτέ) και φέτος φέρεται ότι έχει προσγειωθεί στα 678 δισ. δολάρια. Πρόκειται για πτώση που αγγίζει το 41% και αφορά περισσότερα από 1,2 εκατ. Έλληνες.

Αιτίες για την ελεύθερη πτώση των περιουσιακών στοιχείων της επονομαζόμενης και ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας, μεσαίας τάξης, θεωρούνται η κατάρρευση στις αποτιμήσεις της ακίνητης περιουσίας, η αντίστοιχη πορεία των μετοχικών αξιών, αλλά και το γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα -κάτι το οποίο θα πρέπει να αποδοθεί στη γενικότερη κρίση στην Ευρωζώνη και όχι μόνο στην ελληνική «μορφή» της- υπήρξε σαφής υποχώρηση της ισοτιμίας του ευρώ με το δολάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωζώνη -παρά το γεγονός ότι στο εξεταζόμενο διάστημα μνημόνια εφάρμοσαν Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία- που καταγράφεται αυτή η δραματική πτώση, ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε χωρών του κόσμου με την χειρότερη εικόνα. Οι υπόλοιπες είναι οι Αργεντινή, Ρωσία, Αίγυπτος και Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr.

Διαβάστε όλη την έκθεση εδώ
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates