Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

0 ''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ''...

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ...
ότι ουδείς μπορεί να μας εγγυηθεί ότι σε περίπτωση επανέναρξης των συνομιλιών, η Τουρκία δεν θα προβεί σε παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στόχος της Λευκωσίας είναι να ενισχυθούν οι διαβεβαιώσεις και να διασφαλισθεί, στο βαθμό του εφικτού, ότι η Τουρκία δεν θα προβεί σε προκλητικές ενέργειες.

Είπε επίσης ότι η αποχώρηση του «Barbaros» αποτελεί βήμα για επιστροφή στις συνθήκες που επικρατούσαν πριν από τη διακοπή των συνομιλιών αλλά θα πρέπει η Τουρκία να μην προχωρήσει σε ανανέωση της Navtex και να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε τις κινήσεις της Τουρκίας, την επιστροφή του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Μπάρθ Άιντα στην Κύπρο και τα μηνύματα που θα μεταφέρει.

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο ο κύριος Άιντα να επισκεφθεί προηγουμένως την Άγκυρα. Ανέφερε ακόμα ότι στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι όπως σε περίπτωση επανέναρξης των συνομιλιών να δημιουργούνται οι προοπτικές για θετική κατάληξη.

Υπάρχει θέληση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργότερη εμπλοκή στο κυπριακό, δήλωσε ο Kύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό αναμένεται σύντομα επίσκεψη στην Κύπρο ηγέτη θεσμικού οργάνου.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε τέλος,  ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί και σημαντική επίσκεψη αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα, μεταφέροντας μηνύματα.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates