Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

0 Στάσης αναμονής για τις συνομιλίες από την Κύπρο


Δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Τις εξελίξεις στο θέμα με την τουρκική NAVTEX (οδηγία προς ναυτιλλομένους), που λήγει στις 6 Απριλίου, περιμένει να δει η Λευκωσία προκειμένου να τοποθετηθεί επί πραγματικών δεδομένων, καθώς θα ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση αναφορικά με το θέμα επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Όπως επισήμανε, είναι γεγονός ότι υπάρχει εκτίμηση από τα Ηνωμένα Έθνη και τον διεθνή παράγοντα ότι η Τουρκία δεν θα προχωρήσει στην ανανέωση της παράνομης Navtex. «Εμείς αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να έχουμε ενώπιόν μας δεδομένα, έτσι ώστε να γίνει συγκεκριμένη τοποθέτηση, να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση και ως εκ τούτου θα πρέπει να αναμένουμε», ανέφερε ο κύπριος εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση αν κατά τη διάρκεια της περιόδου αναστολής των συνομιλιών γίνονταν οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά. Υπάρχουν, ανέφερε, προφορικές διαβεβαιώσεις ότι, σε περίπτωση που η Τουρκία δεν ανανεώσει την οδηγία προς ναυτιλλομένους, αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται και μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η Navtex δεν θα ανανεωθεί, διότι έφυγε το τρυπάνι της ΕΝΙ από το οικόπεδο 9 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Χριστοδουλίδης επισήμανε: «Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζονται κανονικά. Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν είδατε πολύ συγκεκριμένες εξελίξεις προς την κατεύθυνση αυτή και άρα δεν τίθεται θέμα ικανοποίησης του αιτήματος της Τουρκίας που ήταν να τερματιστεί ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας για να τερματίσει και η Τουρκία τις παράνομες ενέργειες».

Σε ερώτηση για το πόσο σημαντικό θεωρεί η κυπριακή κυβέρνηση το αποτέλεσμα των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα, στις 19 Απριλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης επισήμανε: «Είναι μια σημαντική διαδικασία, παρακολουθούμε τις εξελίξεις με προσοχή, αλλά εμείς θα συνομιλήσουμε με αυτόν που θα επιλέξουν οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας. Δεν τίθεται θέμα με οποιονδήποτε τρόπο είτε και δημόσια, να εκφράσουμε την όποια επιθυμία».
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates