Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

0 Τα ερωτήματα στην απόδραση της Βίκυς Σταμάτη Η προσχεδιασμένη κίνηση και το καταγγελτικό γράμμα των 4 σελίδων


Ως μια προσχεδιασμένη κίνηση περιγράφεται τελικά η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. 

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα το πρωί της Πέμπτης και ήδη τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο συνελήφθησαν από την Ασφάλεια δυτικής Αττικής, μετά την απόδραση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου. 'Οπως σημειώνεται οι τέσσερις σωφρονιστικοί συνελήφθησαν στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας και σχηματίζεται σε βάρος τους δικογραφία, για απελευθέρωση κρατουμένου.

Με τη δικογραφία αυτή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που εκτελούσαν τις δύο από τις τρεις βάρδιες φύλαξης της Βίκυς Σταμάτη. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ένα γράμμα αφημένο στο δωμάτιο της Σταμάτη βρήκαν οι άνδρες της αστυνομίας. Πρόκειται για σημείωμα με το οποίο κατηγορεί τους δικαστές. Το κείμενό της γράφτηκε σε τρία χαρτιά Α4 μέχρι τη μέση του κάθε ενός και το μεγαλύτερο μέρος του είναι ακατάληπτο.

Γίνεται ωστόσο σαφής λόγος στο καταγγελτικό αυτό γράμμα για το γεγονός ότι οι δικαστές άφησαν μια μάνα χωρίς το παιδί της. Στην αστυνομία θεωρούν ότι η απόδραση είναι πράξη οργανωμένη και εξετάζουν αναλυτικά υλικό από κάμερες και από κινητά τηλέφωνα. 

Όπως είναι φυσικό δημιουργείται πλήθος ερωτημάτων σχετικά με την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη. 

1. Μόλις χθες απορρίφθηκε η πέμπτη αίτησή της για αποφυλάκιση. Πώς πρόλαβε να οργανώσει την απόδραση μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες; Το έκανε μόνη της ή είχε βοηθό; 

2. Στην βάρδια φύλαξης υπάρχουν εσωτερικοί και εξωτερικοί φρουροί. Πώς κανένας δεν κατάλαβε τίποτα;

3. Πώς έφυγε από το κλειδωμένο ισόγειο δωμάτιο ανοίγοντας το λουκέτο της σιδερένιας πόρτας στο μπαλκόνι; Έξω από την μπαλκονόπορτα υπάρχει ένα λουκέτο. Στο λουκέτο δε βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. 

4. Μεγάλο ερώτημα είναι αν κάποιος της άνοιξε το λουκέτο με το κλειδί ή αν της έδωσε το κλειδί; Ακόμη δεν είναι γνωστό ποιοι είχαν το κλειδί. 

5. Πώς κατάφερε να κινηθεί στη συνέχεια, όταν είχε βγει εκτός του δωματίου. Όλοι την περιγράφουν ως ένα άτομο που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα κυρίως ψυχολογικά.

Φόβους για τη ζωή της εκφράζει η οικογένεια

Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, εκτίει ποινή φυλάκισης και ως εκ τούτου φρουρούνταν από δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατά τη νοσηλεία της στο Δρομοκαΐτειο. 

Η απόδραση έγινε πιθανότατα μεταξύ 1.30 και 5 το πρωί, από την μπαλκονόπορτα του θαλάμου.

Η Βίκυ Σταμάτη έφυγε μάλιστα παίρνοντας όλα της τα πράγματα. 

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν ότι το δωμάτιό της ήταν άδειο στις 5:45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, απεύθυνε έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει άμεσα στο Δρομοκαΐτειο, ενώ εξέφρασε φόβους για τη ζωή της. Ο συνήγορος της ανέφερε πως του είχε πει ότι «τίποτα δεν θα την εμποδίσει να βρεθεί οντά στο παιδί της». 

Επίσης ο έτερος συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, κάλεσε την εντολέα του να επιστρέψει και της ζήτησε να αφήσει στον ίδιο και στον συνάδελφό του Φραγκίσκο Ραγκούση να πείσουν το δικαστήριο για την «άδικη κράτησή της».

Την ανησυχία της για τη ζωή της εξέφρασε και η οικογένεια της Βίκυς Σταμάτη, μετά την απόδραση. Μιλώντας στο Mega η μητέρα της, Γεωργία Σταμάτη, απευθύνει έκκληση στην κόρη της να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, ενώ εξέφρασε φόβους για τη ζωή της. «Μίλησε χτες το βράδυ με το παιδί της και ήταν πολύ στενοχωρημένη και απογοητευμένη μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης». 

Ο αδελφός της, Παναγιώτης Σταμάτης, επικοινώνησε μετά την δικαστική απόφαση μαζί της και «ήταν πολύ ήρεμη, κάτι που μου έκανε εντύπωση». Απευθύνει έκκληση να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, καθώς, όπως τόνισε, «έχουμε κάνει τεράστιο αγώνα, να στηρίξουμε ψυχολογικά το παιδί, είναι κρίμα να γκρεμιστεί τόσος αγώνας». 

Εξέφρασε, επίσης, το φόβο του για τη ζωή της αδελφής του, ενώ τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. 

Την Τετάρτη απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα της για αποφυλάκιση. Στην αίτησή της επικαλούμενη τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει με «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο», ανέφερε πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα, ενώ θέτει ξανά το γεγονός ότι το παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates