Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

0 Spiegel: Πλεόνασμα μηδέν φέτος για την Ελλάδα βλέπουν οι θεσμοί Τι αναφέρει πηγή εντός της ομάδας των δανειστών


Οι θεσμοί εκτιμούν ότι η Αθήνα δεν θα επιτύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το γερμανικό έντυπο Der Spiegel, επικαλούμενο πηγή εντός της ομάδας των δανειστών.

Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, οι δανειστές εκτιμούν ότι η καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα μετά τις εκλογές επιδείνωσε την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Κάνει λόγο για κενό χρηματοδότησης ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

«Το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων δημιουργεί νέα 'τρύπα' δισεκατομμυρίων στον προϋπολογισμό της Ελλάδας», σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και τονίζει ότι οι θεσμοί εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα έχει φέτος μηδενικό πλεόνασμα.

Σύμφωνα με το Spiegel, οι ειδικοί υπολογίζουν πως η επιπλέον «τρύπα» στον προϋπολογισμό φτάνει τα 20 δισεκατομμύρια, γιατί η κυβέρνηση έχει σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δηλώσει πέρσι ότι θα πετύχαινε πρωτογενές πλεόνασμα ίσο με το 3% του ΑΕΠ το 2015, όμως «πιθανότατα δεν θα μείνει τίποτα από αυτό», δηλώνει στο γερμανικό περιοδικό η ίδια πηγή.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates