Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

0 H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ...

Διμέτωπη αντεπίθεση τόσο προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και προς την κυβέρνηση αλλά και προς ορισμένα....
στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά το πυρ ομαδόν που δέχθηκε για την επιλογή της να επιμείνει στο αίτημα της Χρυσής Αυγής για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.


Η κυρία Κωνσταντοπούλου, άφησε στην άκρη το «ταγιέρ της προέδρου» και με την ιδιότητα της βουλευτού μίλησε για απόπειρες «εσκεμμένης διαστρέβλωσης» ενώ επισήμανε ότι η απόφασή της να επιμείνει στην ονομαστική ψηφοφορία εδράζεται σε δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού προς την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάποιοι κάνουν ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής σε ένα χώρο που δεν κινδυνεύει από φασισμό ώστε να επιδείξουν δήθεν την αντιφασιστική τους τοποθέτηση», είπε για να υπενθυμίσει και στους δικούς της πολιτικούς συντρόφους τους Δημοκρατικούς και δικαστικούς αγώνες που έχει δώσει ενάντια και σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η έντονη συναισθηματική φόρτιση την οδήγησε και σε λεκτικό λάθος λέγοντας «μιλώ ως βουλευτής και όχι ως Πρόεδρος της Χρυσής... της Βουλής», για να προκαλέσει το γέλιο της αντιπολίτευσης που συμπεριφερόταν με διάθεση γαλαρίας.

Υποστήριξε δε ότι η επιμονή της στην διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορία είχε στόχο να αναγκάσει όλους τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κυρίως αυτούς της ΝΔ που επιχειρούσαν να παίξουν το ρόλο «του Πόντιου Πιλάτου».

Η παρέμβαση της κυρίας Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με αποτέλεσμα να εισπράξει οξύτατη επίθεση κατά την οποία η πρώτη τον κατηγόρησε ότι πήρε μίζες από την Siemens!

Πιο αναλυτικά, η κυρία Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι είναι μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «Ο κ. Τσίπρας στην πρώτη του ομιλία της ΚΟ που είμαι μέλος είπε ότι τα πρώτα νομοσχέδια - και της ανθρωπιστικής κρίσης - θα τα φέρουμε εμείς με ονομαστική ψηφοφορία γιατί δεν φοβάται κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί θα σπάσουμε το κατεστημένο να ζητείται ονομαστική ψηφοφορία μόνο από την αντιπολίτευση. Αυτή την έννοια είχε η κρίση της Προέδρου ότι πρέπει να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία και επιβεβαιώνεται από όσα ακολούθησαν καθώς αποδείχθηκε ότι υπήρχαν κάποιοι που δυσκολεύονται να πουν το «ναι»».

«Η ανάγκη να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία ήταν για να μην έχουμε πόντιους Πιλάτους αλλά υπεύθυνους βουλευτές που λένε ότι ανάμεσα στα συμφέροντα των δανειστών και του λαού επιλέγουν τον λαό» εξήγησε για να συμπληρώσει ότι «οποίος έχει δεύτερες σκέψεις σε αυτό πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη  του».

Κοιτώντας αυστηρά κυρίως προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «οι αναφορές σε εμένα ότι έχω δήθεν εκλεκτικές συγγένειες με την ΧΑ παραγνωρίζουν την  πολιτική και προσωπική μου διαδρομή» και εξήγησε πως: «Με την Χρυσή Αυγή έχω συγκρουστεί -όχι από με την άνεση που μου δίνει το υπουργικό η κοινοβουλευτικό γραφείο που κάνω κατάχρηση- αλλά ως δικηγόρος».

Ωστόσο, είπε ότι παρά τις προσωπικές και δημοκρατικές της απόψεις «δεν δυσκολεύομαι να διακρίνω τι είναι εκείνο που αφορά στην πολιτική αντιπαράθεση και τι την Δημοκρατική λειτουργία. Οι ΧΑ είναι πολιτικοί αντίπαλοι αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να αναστρέφονται οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «αυτά τα λέω και προς εκείνους που με μεγάλη ευκαιρία -ενώ γνωρίζουν ότι έχω δώσει την μάχη για την Δημοκρατία- επιλέγουν να χρωματίζουν μια επιλογή που είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή του Κανονισμού» και πως: «Δεν μπορώ να παραμένω σιωπηλή απέναντι στην κανιβαλική ακραία διαστρέβλωση και πάσης φύσεως παιχνίδια που κάποιοι είναι πρόθυμοι να παίξουν».

«Σφαγή» Ζωής-Μητσοτάκη
Ωστόσο, η αναφορές της Προέδρου στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πίσω από την ενόχλησή του κρύβεται η δική της πρωτοβουλία να διώξει από το κεντρικό κτήριο της Βουλής τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και να του παραχωρήσει χώρο σε άλλο περιφερειακό κτήριο προκάλεσε την αντίδραση του δεύτερου.

«Καταλαβαίνω την ένταση της προέδρου», είπε ο κ. Μητσοτάκης για να συνεχίσει: «Είπατε ότι δήθεν απολαμβάνω εγώ κάποια προνόμια . Πριν από τέσσερα χρόνια έστειλα επιστολή να παραιτηθούμε όλοι από τα βουλευτικά ΙΧ και από την αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές. Εγώ παραιτήθηκα. Εσείς τι κάνατε;».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, ανταπάντησε αφήνοντας βαρύτατους υπαινιγμούς.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ που να τα πήρε από την Siemens και που η Siemens να  του έκανε δώρο τηλεφωνικό κέντρο και να ανέχθηκε να κουβαλά μαύρα χρήματα και να ψηφίζει εν συνεχεία συμβιβασμούς επονείδιστους επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό και καταχρεώνοντας τον λαό», είπε για να συνεχίσει: «Αυτό που σας ενόχλησε δεν ήταν η ονομαστική ψηφοφορία αλλά ότι θα γίνει υπό την αιγίδα της Βουλής λογιστικός έλεγχος και θα φανεί ποιες ήταν οι συμβάσεις των μιζών».
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates