Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

0 Χωματερή για κλαδέματα το Πάρκο Γουδή


Στα 50.000 κυβικά μέτρα τα συσσωρευμένα σάπια κλαδιά δίπλα σε νοσοκομεία


Με πλήρη κατάρρευση απειλείται το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων στην Αττική την ώρα που η Περιφέρεια και οι δήμοι της περιοχής παίζουν το... «μουντζούρη» για το ποιος έχει την ευθύνη. 

Ο μεγαλύτερος όλων δήμος Αθηναίων έφθασε στο σημείο να έχει μετατρέψει σε χωματερή το Γουδή συσσωρεύοντας 50.000 κυβικά μέτρα από σάπια κλαδιά δίπλα στα νοσοκομεία της περιοχής, την ώρα που η Περιφέρεια Αττικής παίζει με τις λέξεις, ανακυκλώνει αλληλογραφίες με τους δήμους και συζητά για εργολαβίες με τα συμφέροντα που άλλοτε κατήγγελλε καθώς ο μοναδικός ΧΥΤΑ της Φυλής αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το πρόβλημα με το βουνό από τα «φυτικά υπολείμματα» που συσσωρεύονται εδώ και χρόνια στο φυτώριο του δήμου Αθηναίων στο Γουδή είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης και η σχετική εισήγηση δείχνει παραστατικότατα τη χρόνια αναποτελεσματικότητα στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων. 

Τα υλικά από τα κλαδέματα που κάνουν οι δήμοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν κάλλιστα να μην πηγαίνουν για θάψιμο στον ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά να μετατρέπονται σε κομπόστ, δηλαδή λίπασμα για τις υπάρχουσες και νέες φυτεύσεις. Αντ’ αυτού, εκατομμύρια κυβικά μέτρα κλαδεμάτων καταλήγουν στη Φυλή με αποτέλεσμα να γεμίζει πολύ πιο γρήγορα ο χώρος που υπάρχει για θάψιμο (κύτταρο) και οι εργολάβοι να αναλαμβάνουν να σκάψουν για να δημιουργήσουν νέα κύτταρα.

Για το θάψιμο των κλαδεμάτων, όμως, κάθε δήμος πληρώνει στον ΧΥΤΑ με τον τόνο (45 ευρώ), όπως κάνει και για τα άλλα απορρίμματα. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο δήμος Αθηναίων είχε βρει έναν τρόπο να αποφεύγει αυτό το κόστος αξιοποιώντας το χώρο που διαθέτει στο Πάρκο Γουδή, ανάμεσα στα στρατιωτικά νοσοκομεία, το Ιατροβιολογικό Κέντρο και τις κατοικίες του Δήμου Παπάγου. 

Με το πρόβλημα, μάλιστα, είχε ασχοληθεί από το 2012 η Γενική Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής λέγοντας ότι τα φυτικά υπολείμματα «επιβάλλεται να απομακρυνθούν για υγειονομικούς λόγους» ενώ υπαρκτός είναι και ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, μέσα στον πνεύμονα του Πάρκου Γουδή και σε ελάχιστη απόσταση από τον Υμηττό!
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates