Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

0 «Τι πουλάει ο Τσίπρας ως αγώνα κατά των ολιγαρχών»


Süddeutsche Zeitung: Η ελληνική λίστα περιέχει ελπίδες

Η λίστα μεταρρυθμίσεων των Αθηνών και οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου.

Η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει: «Εντέλει ο έλληνας πρωθυπουργός αντελήφθη ότι χωρίς την επιείκεια και τη βοήθεια των ευρω-γραφειοκρατών -εναντίον των οποίων ο ίδιος τόσο έβαλε προηγουμένως- η κυβέρνησή του θα έπρεπε να κηρύξει πτώχευση ήδη τον Απρίλιο. Γι΄ αυτό και βιάστηκαν τόσο πολύ ο Τσίπρας και ο υπουργός του επί των Οικονομικών με τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων. Αυτό όμως είναι το μόνο το οποίο μπορεί να επαινέσει κανείς στη νέα λίστα ιδεών. Και αυτό γιατί περιέχει κυρίως ελπίδες. Την ελπίδα ότι ένα νέα τυχερό παιγνίδι θα αποφέρει περί το μισό δισ. ευρώ, αν και οι ειδικοί αναμένουν μόλις το 1/10. (Την ελπίδα) να επαναφέρουν οι Έλληνες τα χρήματά τους από το εξωτερικό, αν φορολογηθούν άπαξ με έναν φόρο 12 έως 15 %. (Την ελπίδα) να πληρώσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, όπου έχουν σημαντικό λόγο έλληνες εφοπλιστές, για άδειες, παρότι δεν πλήρωναν επί 26 χρόνια. Το τελευταίο ο Τσίπρας το πουλάει ως αγώνα κατά των ολιγαρχών. Εντούτοις θα ήταν πιο αξιόπιστος εάν δεν βοηθούσε πρόσφατα μια γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα -που είναι σε θέση να ασκήσει πολιτικές πιέσεις- να μειώσει δραστικά τα χρέη της έναντι του κράτους. Και άλλοι το έκαναν αυτό πριν τον Τσίπρα. Η Αριστερά όμως ήταν εκείνη που ήθελε να τα κάνει όλα διαφορετικά».

Η Tageszeitung σε σχόλιό της αναφέρει πως: «Προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία ο αριστερός πολιτικός έπρεπε να λάβει σκληρές αποφάσεις οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα του δημιουργούσαν εχθρούς, ακόμη και εντός του κόμματός του. Ο Τσίπρας φαίνεται πως έκανε την επιλογή του: σε συνέντευξή του προς τη Real News είπε πως θέλει τη ρήξη με τη διαπλοκή και όχι με τους ευρωπαίους εταίρους. Ωστόσο από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται διαφορετικά πράγματα. Την ίδια ώρα εντείνονται οι πιέσεις από τις Βρυξέλλες. Με επιδεξιότητα προσπαθεί να το γυρίσει και απειλεί με διακοπή της εξυπηρέτησης του χρέους, εάν δεν εκταμιευθούν οι δόσεις που έχουν απομείνει. Σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές, κάτι που αναμένουν οι περισσότεροι, τότε ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα πουλήσει το συμβιβασμό ως αποτέλεσμα μιας επιθετικής διαπραγματευτικής τακτικής καταφέρνοντας να συσπειρώσει έτσι το κόμμα του. Μέχρι νεωτέρας».

Η Rhein-Zeitung παρατηρεί σύμφωνα με τη Deutsche Welle ότι: «Οι Έλληνες θέλουν ένα καλύτερο μέλλον, αλλά όχι την έξοδο από το ευρώ. Αρκετοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται στο μεταξύ ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει καλύτερα χαρτιά, αλλά ότι, αντιθέτως, επιδεινώνει με την τακτική της την όλη κατάσταση. Η λαϊκίστικη πορεία του Τσίπρα κατά της ευρω-οικογένειας αρχίζει να αποδίδει ολοένα και λιγότερο ακόμη και στο εσωτερικό ενώ η πολιτική της αντιπαράθεσης δεν φέρνει το σημαντικότερο κεφάλαιο που χρειάζεται η Ελλάδα: την εμπιστοσύνη».

Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates