Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

0 ''ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΕΙ Η ΔΟΣΗ''...

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα στείλει μήνυμα στους εταίρους οτι εάν δεν λυθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης ...
της χώρας έως το τέλος της εβδομάδας ή έστω έως τις 8 του μήνα, τότε η κυβέρνηση θα επιλέξει να μην πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ, προκειμένου να είναι εντάξει στην καταβολή των μισθών και των συντάξεων. Ο Αλέξης Τσιπρας θα καυτηριάσει τη στάση των δανειστών, με δεδομένο οτι η χώρα εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις από τον περασμένο Αύγουστο μόνη της, χωρίς να έχει λάβει τις προβλεπόμενες δόσεις από το πρόγραμμα αναχρηματοδότησης του χρέους. Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει τη θέση που διατύπωσε στις επιστολές που απέστειλε προ δύο εβδομάδων σε Μέρκελ και Ολάντ, στους οποίους περιέγραφε το πρόβλημα ρευστότητας και χρηματοδότησης στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, εξαιτίας της άκαμπτης στάσης των δανειστών και στην τακτική τους να κλείσουν όλες τις κάνουλες της ΕΚΤ και της δανειοδότησης.


Την ίδια ώρα, δύο διαδοχικά non-papers της κυβέρνησης δημιουργούν σύγχυση σχετικά με το ενδεχόμενο να μην πληρωθεί η δόση των περίπου 450 εκατ.ευρώ που πρέπει να καταβληθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου ενισχύοντας τις πληροφορίες ότι απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προειδοποιήσει ότι αν οι Ευρωπαίοι δανειστές δεν αποκαταστήσουν τη χρηματοδότηση της χώρας τότε η Αθήνα δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ, αδιαφορώντας αν με τον τρόπο αυτό θα προκληθεί πιστωτικό γεγονός με όσες απροσδιόριστες αλλά και προφανείς συνέπειες μπορεί να επιφέρει αυτή η επιλογή...

Στο πρώτο non-paper έγραφαν κυβερνητικές πηγές: Το να γράφει επωνύμως δημοσιογράφος σε twitter ότι υπάρχει πληροφορία ότι το βράδυ ο Αλ. Τσίπρας θα ανακοινώσει στάση πληρωμών και στη συνέχεια να ισχυρίζεται ότι μια πληροφορία είναι, δεν δεσμεύεται από κάτι και μπορεί να πέσει έξω δεν είναι και τόσο δεοντολογικό. Ούτε, βέβαια, ευσταθεί αυτό που υποστηρίζει ότι τα social media είναι κάτι άλλο. Η πρόκληση ανησυχίας δεν είναι κάτι άλλο, ενώ  υποστηρίζει ότι ο δημοσιογράφος μπορεί να πέφτει και έξω. Ας το παραδεχτεί. Έστω και μετά την ομιλία Τσίπρα...».
Στο δεύτερο non-paper της κυβέρνησης η προηγούμενη αναφορά με την οποία καταγγελόταν το ενδεχόμενο να προαναγγείλει ο πρωθυπουργός στάση πληρωμών είχε απλώς διαγραφεί...

Διαβάστε το πρώτο non-paper

Για τις συζητήσεις που διεξάγονται στο Brussels Group ενημερώνουν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι αυτές συνεχίζονται σε καλό κλίμα και αναγνωρίζεται -και από τις δύο πλευρές- ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε σημεία της διαπραγμάτευσης.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι, «διάφορα δημοσιεύματα που επιμένουν να παρουσιάζουν ότι η ελληνική πλευρά είτε είναι "απροετοίμαστη" είτε ότι "υπάρχουν τριβές" μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας, αν δεν επιχειρούν να υπονομεύσουν τις συζητήσεις, απλώς αλλοιώνουν την πραγματικότητα».

«Η ελληνική πλευρά έχει τεκμηριωμένες θέσεις, τις οποίες παρουσιάζει στους θεσμούς σε επίπονες και μακρές διαδικασίες. Σε αρκετές περιπτώσεις οι θέσεις αυτές γίνονται δεκτές, ενώ σε άλλες υπάρχουν και διαφωνίες. Η διαβούλευση πάντως συνεχίζεται επί του κειμένου των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Στη λίστα αυτή δεν υπάρχουν υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης που μεταφέρουν τα βάρη από τα συνήθη υποζύγια στους έχοντες και κατέχοντες» υπογραμμίζουν.

Όσο για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων ύψους 3,7 δισ. ευρώ, που, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, παρουσιάστηκε στους εταίρους, οι ίδιες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διευκρινίζουν πως «οι μεταρρυθμίσεις που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο ανταποκρίνονται σε αρκετές περιπτώσεις σε σημεία της λίστας που έχει στείλει η κυβέρνηση στo Brussels Group. Παρόλα αυτά, δεν εκφράζουν το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, αφού υπάρχουν σημαντικά περισσότερες και σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση».

Υπογραμμίζουν, δε, πως «είναι φανερή η αγωνία αλλά και η ταύτιση διαφόρων συστημάτων, εγχώριων και εξωχώριων, να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, προκειμένου να επιστρέψουν οι πιο ακραίοι μνημονιακοί στην κυβέρνηση και η τρόικα στα υπουργεία».

«Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι:

1. Ο Γ. Χουλιαράκης ήταν από την πρώτη μέρα (Σάββατο, 18.03.2015) στο Brussels Group. Όπως, βέβαια, ήταν και όλη η διαπραγματευτική ομάδα της ελληνικής πλευράς. Δεν πήγε, λοιπόν, κ.λπ. Ας το διορθώσουν...

2. Δεν έστειλε κανέναν… «πυροσβεστήρα» ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες. Γιατί ποτέ δεν έγιναν «μαλλιά-κουβάρια» ο Γ. Χουλιαριάκης με την Έλενα Παναρίτη. Ας το αλλάξουν...

3. Ποτέ δεν έχει εκφράσει ο Γ. Χουλιαράκης την δυσφορία του για τη λίστα -στο σημείο αυτό παραδέχονται ότι υπάρχει λίστα γιατί έτσι τους βολεύει… Ας μάθουν ότι ο Γ. Χουλιαράκης είναι ένας από τους συγγραφής της λίστας που, πλέον, έχει διαρρεύσει και στο διαδίκτυο. Υπάρχει, λοιπόν. Ας το παραδεχτούν...

4. Ο Μάρτιν Γιέγκερ, εκπρόσωπος του Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ημερομηνία για το Eurogroup καθώς «αυτό σχετίζεται και με το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει καμία πρόταση της ελληνικής πλευράς στα χέρια μας. Αυτήν τη στιγμή οι Υπουργοί Οικονομικών δεν συμμετέχουν ενεργά καθώς περιμένουν ακόμα τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς». Τι είπε, λοιπόν, ο  Μ. Γιέγκερ; Ότι δεν συμμετέχουν ενεργά οι υπουργοί Οικονομικών, που συγκροτούν το Eurogroup, το οποίο περιμένει την ολοκλήρωση των εργασιών του Brussels Group προκειμένου η λίστα να πάει στο Euroworking Group, κ.λ.π. Ας μη συνεχίσουν να διαστρεβλώνουν...

5. Η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος φρόντισε να τονίσει πως για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων περιμένει τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων που εκτυλίσσονται στο πλαίσιο του Brussels Group.

6. Το να γράφει επωνύμως δημοσιογράφος σε twitter ότι υπάρχει πληροφορία ότι το βράδυ ο Αλ. Τσίπρας θα ανακοινώσει στάση πληρωμών και στη συνέχεια να ισχυρίζεται ότι μια πληροφορία είναι, δεν δεσμεύεται από κάτι και μπορεί να πέσει έξω δεν είναι και τόσο δεοντολογικό. Ούτε, βέβαια, ευσταθεί αυτό που υποστηρίζει ότι τα social media είναι κάτι άλλο. Η πρόκληση ανησυχίας δεν είναι κάτι άλλο, ενώ  υποστηρίζει ότι ο δημοσιογράφος μπορεί να πέφτει και έξω. Ας το παραδεχτεί. Έστω και μετά την ομιλία Τσίπρα...».
Διαβάστε το δεύτερο non-paper
30/03/2015
Σχετικά με τις συζητήσεις στο Brussels Group και την λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων
Οι συζητήσεις στο Brussels Group συνεχίζονται σε καλό κλίμα και αναγνωρίζεται –και από τις δύο πλευρές- ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε σημεία της διαπραγμάτευσης.
Διάφορα δημοσιεύματα που επιμένουν να παρουσιάζουν ότι η ελληνική πλευρά είτε είναι «απροετοίμαστη» είτε ότι «υπάρχουν τριβές» μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας, αν δεν επιχειρούν να υπονομεύσουν τις συζητήσεις, απλώς αλλοιώνουν την πραγματικότητα.
Η ελληνική πλευρά έχει τεκμηριωμένες θέσεις τις οποίες παρουσιάζει στους θεσμούς σε επίπονες και μακρές διαδικασίες. Σε αρκετές περιπτώσεις οι θέσεις αυτές γίνονται δεκτές, ενώ σε άλλες υπάρχουν και διαφωνίες.
Η διαβούλευση πάντως συνεχίζεται επί του κειμένου των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Στη λίστα αυτή δεν υπάρχουν υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης που μεταφέρουν τα βάρη από τα συνήθη υποζύγια στους έχοντες και κατέχοντες.
Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που διέρρευσαν στον Τύπο:
Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν διαρρεύσει στον τύπο ανταποκρίνονται σε αρκετές περιπτώσεις σε σημεία της λίστας που έχει στείλει η Κυβέρνηση στo  Brussels Group. Παρόλα αυτά δεν εκφράζουν το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, αφού υπάρχουν σημαντικά περισσότερες και σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates