Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

0 Παρεμβάσεις για την ασφάλεια των πεζών στα Ανάβρυτα Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής



Με στόχο την ασφαλέστερη διέλευση των πεζών, προς και από το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε άμεσες παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, στο σηματοδοτούμενο κόμβο (διπλό φανάρι) Λ. Κηφισίας - Αθηνάς θα αυξηθεί ο χρόνος πρασίνου για τους πεζούς τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στον νότιο κλάδο του (κάτω διάβαση).

Στις νότιες διαβάσεις θα τοποθετηθούν τέσσερις χρονομετρητές αντίστροφης μέτρησης χρόνου πράσινης και κόκκινης ένδειξης πεζών, ένας πάνω από κάθε σηματοδότη πεζών. Όταν ο εκάστοτε σηματοδότης είναι κόκκινος, ο αντίστοιχος χρονομετρητής θα δείχνει την εναπομένουσα διάρκεια κόκκινου, ενώ όταν ο σηματοδότης είναι πράσινος θα συμβαίνει το αντίστοιχο.

Θα μετατραπούν για μεγαλύτερη ασφάλεια των πεζών οι αναλάμπουσες πράσινες ενδείξεις (παλλόμενα) σε σταθερές και θα τοποθετηθούν αναλάμποντες σηματοδότες στη δεξιά στροφή από την έξοδο του Ι.Γ.Ε προς τη Λεωφόρο Κηφισίας με κατεύθυνση προς Αθήνα καθώς και στη δεξιά στροφή από την έξοδο του Ι.Γ.Ε προς τη Λ. Κηφισίας με κατεύθυνση προς Κηφισιά που θα προειδοποιούν τους οδηγούς για την προτεραιότητα των πεζών έναντι των οχημάτων.

Σε δεύτερη φάση εφαρμογής της μελέτης θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:
  • Αύξηση του πλάτους της κεντρικής νησίδας του νότιου κλάδου της Λ. Κηφισίας στα 1,4 μέτρα (από 0,9 σήμερα) για ασφαλέστερη αναμονή των πεζών που ενδεχομένως δεν θα προλαβαίνουν να διασχίσουν και τις δύο κατευθύνσεις.
  • Τοποθέτηση προειδοποιητικών αναλάμποντων σηματοδοτών ανάντη του κόμβου σε ικανή απόσταση από αυτόν και στις δύο κατευθύνσεις της Λ. Κηφισίας προκειμένου οι οδηγοί που κινούνται σε αυτή να προειδοποιούνται έγκαιρα για την κόκκινη ένδειξη που θα συναντήσουν ώστε να ανακόπτουν ταχύτητα προσεγγίζοντας τον σηματοδοτούμενο κόμβο.
Μάλιστα, θα τοποθετηθούν άμεσα πινακίδες προειδοποίησης των οδηγών για διέλευση μαθητών 80 μέτρα πριν τους κόμβους και στις δύο κατευθύνσεις .

Όλες οι παρεμβάσεις θα γίνουν με τρόπο τέτοιο ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισίας.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates