Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

0 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ...

Στην Ελλάδα συνεχίζουν να είναι στραμμένα όλα τα μάτια, με τους πολίτες να κρατούν κυριολεκτικά την αναπνοή τους...
βλέποντας τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση να προσπαθεί να τα βρει με τους δανειστές της, παλεύοντας να κρατηθεί στην Ευρωζώνη.


Τα παραπάνω αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Independent, τονίζοντας πως αυτό που διακυβεύεται τώρα είναι η στήριξη της Ελλάδας από τις υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης «σε μια χώρα που δεν φαίνεται να θέλει να παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού, καθώς η νέα ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει ένα τέλος στην λιτότητα, κάτι που στην πραγματικότητα δεν φαίνεται εύκολη υπόθεση».

Όπως τονίζει, το πρόβλημα είναι ότι οι δαπάνες του ελληνικού κράτους δεν καλύπτονται από επαρκή έσοδα. Έτσι, η χώρα βασίζεται στο διεθνή δανεισμό για τη χρηματοδότησή της, αναφέρει το δημοσίευμα.

Λοιπόν, τι θα πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;, διερωτάται η αρθρογράφος του και παραθέτει αναλύει επτά κινήσεις που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αναστρέψει το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί εναντίον της.

1. Η σωστή δημοσιότητα
Σε μια περίοδο κρίσης, ο διάλογος είναι το κλειδί. Στις διαπραγματεύσεις η απειρία των Ελλήνων είναι εμφανής επισημαίνει το δημοσίευμα. Η πρόοδος που έχει συντελεστεί, ακόμη και με μεγάλο κόστος, κινδυνεύει να χαθεί και όλα αυτά ξεκίνησαν όταν οι υπουργοί της ΕΕ απέρριψαν τον προϋπολογισμό του 2015 που τους παρουσιάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, υπό την ηγεσία της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας.

2. Συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις

Στις εκλογές του Ιανουαρίου οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό πρέπει τώρα να το εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπάρχει καμία καθυστέρηση, επισημαίνει το δημοσίευμα, προκειμένου να καταστεί η οικονομία πιο ανταγωνιστική. Αυτό που έχει όμως τώρα άμεση προτεραιότητα είναι να υπάρξει επαρκή ρευστότητα, ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να πραγματοποιήσει τις βασικές λειτουργίες, όπως η καταβολή μισθών και συντάξεων...
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates