Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

0 «Δεν είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της» Αναστολή πληρωμών προτείνει ο Ρενό Βιβιέν



Υπό αμφισβήτηση έθεσε την υποχρέωση της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη της ο Ρένο Βιβιέν, γενικού γραμματέα της βελγικής επιτροπής για τη διαγραφή του χρέους στον Τρίτο Κόσμο (CADTM) με άρθρο του στην ιστοσελίδα του βελγικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RTBF Info.

Μάλιστα προτείνει, έως ότου η ελληνική επιτροπή λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους βγάλει τα συμπεράσματά της, η Ελλάδα να αναστείλει τις πληρωμές της. 

«Δεδομένης της οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση νομιμοποιείται να αντιπαραθέσει το νομικό επιχείρημα της 'κατάστασης ανάγκης', για να αναστείλει τις πληρωμές της» αναφέρει επισημαίνοντας ταυτόχρονα τα εξής:

«Αυτή η δυνατότητα να ανασταλούν μονομερώς οι πληρωμές, στηρίζεται στην υποχρέωση όλων των κρατών να βάζουν σε πρώτη μοίρα το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έναντι των άλλων υποχρεώσεων, όπως εκείνες έναντι των πιστωτών τους. Αυτή η υποχρέωση υπενθυμίζεται από τον πρώην εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, Σεφάς Αλουμίνια και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων. 

Σε απόφασή της, η τελευταία, μετά από προσφυγή της Ομοσπονδίας Ελλήνων Συνταξιούχων, καταδίκασε το ελληνικό κράτος για «παραβίαση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη».
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates