Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

0 ΔΥΟ ΔΙΔΥΜΕΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΝΕΦΕΛΩΔΕΙΣ ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ

Δυο νεφελώδεις λεοπαρδάλεις, είδος που απειλείται με εξαφάνιση, γεννήθηκαν στις αρχές του μήνα στον ζωολογικό κήπο του Μαϊάμι, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τη διοίκησή του η οποία αποφάσισε να κρατήσει...

τα νεογέννητα μακριά από τα βλέμματα του κοινού για να μην τα «αγχώσει».
Οι δίδυμες νεφελώδεις λεοπαρδάλεις, που είναι θηλυκές, γεννήθηκαν στις 9 Μαρτίου και από τότε ζουν απομονωμένες με τη μητέρα τους «για να μην στρεσαριστούν και για να δοθεί η ευκαιρία στη μητέρα να δημιουργήσει έναν δεσμό» μαζί τους, ανέφερε ο ζωολογικός κήπος. Η μητέρα, η Σεράι και ο πατέρας, ο Ρατζάσι, γεννήθηκαν το 2011 σε άλλους αμερικανικούς ζωολογικούς κήπους.
Τα δυο μικρά αιλουροειδή είναι πολύ καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη αποκτήσει το χαρακτηριστικό τρίχωμα του είδους τους: η γούνα τους είναι ανοιχτόχρωμη, με μεγάλες σκούρες κηλίδες που θυμίζουν σύννεφα.
Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου θα πρέπει να κάνουν υπομονή μερικές εβδομάδες ακόμη μέχρι να τις γνωρίσουν από κοντά. Η νεφελώδης λεοπάρδαλη είναι ένα σχετικά μικρόσωμο και ελαφρύ αιλουροειδές αφού ζυγίζει μόνο γύρω στα 20 κιλά. Ζει σε φυσικό περιβάλλον στη νότια Κίνα, την Ταϊβάν και τη Μαλαισία αλλά η αποψίλωση των δασών και η λαθροθηρία έχουν μειώσει πολύ τον αριθμό της.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates