Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

0 Το βραβευμένο έργο του Ντέννις Κέλλυ «Τα Ορφανά» ανεβαίνει στις 18 Απριλίου και για 12 παραστάσεις στο Θέατρο ΠΚ


Αποτέλεσμα εικόνας για «Τα Ορφανά» θεατρο πκΤο βραβευμένο έργο του Ντέννις Κέλλυ «Τα Ορφανά» ανεβαίνει στις 18 Απριλίου και για 12 παραστάσεις στο Θέατρο ΠΚ, στο Νέο Κόσμο, σε σκηνοθεσία Κωστή Μπασογιάννη.


Η Έλεν και ο σύζυγος της Ντάνι γιορτάζουν την είδηση της εγκυμοσύνης της στο δεύτερο τους παιδί με ένα ρομαντικό δείπνο για δύο στο σπίτι. Ξαφνικά ο αδελφός της Έλεν, ο Λίαμ εισβάλλει μέσα με ρούχα λερωμένα από αίμα. Η ισχνή δικαιολογία του ότι βρήκε στο δρόμο ένα νεαρό τραυματισμένο εγείρει ένα καταιγισμό ερωτήσεων που ζητούν απάντηση. Οι αντιφάσεις στις οποίες πέφτει, καθώς εξιστορεί τα γεγονότα προκαλούν υποψίες και η ανησυχία κορυφώνεται καθώς τα κομμάτια του πάζλ που συμπληρώνεται δείχνουν ότι μάλλον εμπλέκεται περισσότερο απ’ ότι αρχικά άφησε να εννοηθεί. Πώς θα αντιδράσει το ζευγάρι;
Η Έλεν δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη στον αδελφό της, καθώς είναι δεμένη παθολογικά μαζί του από τότε που οι γονείς τους βρήκαν τραγικό θάνατο σε φωτιά  και έμειναν ορφανά. Ο Ντάνι που έχει πέσει θύμα επίθεσης ομάδας νεαρών στο παρελθόν αμφιταλαντεύεται στην κρίση του.
Θα αντέξουν οι οικογενειακοί δεσμοί τους κραδασμούς; Θα διαλύσει ο φόβος τη συνοχή του ζευγαριού ή τους δεσμούς αίματος των δύο αδελφών; 
Βραβευμένο ως το καλύτερο θεατρικό έργο του 2009 με το Βραβείο Fringe του Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, καθώς και με το Herald Angel Award, το έργο του Ντέννις Κέλλυ θέτει ένα πραγματικό ηθικό δίλημμα και προβληματίζει καθώς αποκαλύπτει πόσο ευάλωτη είναι η υπευθυνότητα του πολίτη, όταν βάλλεται διαρκώς από εξάρσεις αστικής βίας.
Η ένταση του στακάτο διαλόγου  και οι συναισθηματικές συγκρούσεις επί σκηνής κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή που έρχεται αντιμέτωπος με την πικρή διαπίστωση πώς η εγκληματικότητα και ο ρατσισμός ληστεύουν την ήδη πτωχευμένη ηθικά σύγχρονη κοινωνία μας και δοκιμάζεται από την βίαια αντιπαράθεση ατομικών αξιών και κοινωνικής συνείδησης.



Συντελεστές της παράστασης
Συγγραφέας: Ντέννις Κέλλυ
Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου
Σκηνοθεσία: Κωστής Μπασογιάννης
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Σεμίραμις Μοσχοβάκη
Μουσική: Χρήστος Τόλης
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Σχεδιασμός αφίσας: Κώστας Εφήμερος
Οργάνωση παραγωγής: Ελισσαίος Βλάχος
Ερμηνεύουν: Γιάννης Δρακόπουλος, Γιώργος Μηλιώτης, Ζωή Σαντά
Παραγωγή: Ξανθίας Α.Μ.Κ.Ε.

Παραστάσεις
Σάββατο 21.00 Κυριακή 20.00
Τιμές εισιτηρίων
 Κανονικό 12 € 
Μειωμένο 8 €
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates