Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

0 «Κόκκινο πανί» για τους δανειστές 13η σύνταξη και επικουρικές


Στρατούλης: Οι προτάσεις μας θα υλοποιηθούν


Στους εκπροσώπους των θεσμών βρίσκονται οι τελικές προτάσεις με την καυτη ατζέντα του ασφαλιστικού την ώρα που κόκκινο πανί δείχνουν να είναι οι ρυθμίσεις για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές και η 13η σύνταξη.

Ειδικότερα, οι προτάσεις περιλαμβάνουν κοστολογημένο χρονοδιάγραμμα για την επαναφορά 13ης σύνταξης κόστους 545 εκ ευρώ, για την αναστολή ή καταργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος επικουρικών συντάξεων κόστους 376 εκ ευρώ και για την αλλαγή του υπολογισμού των εφάπαξ. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 921 εκ ευρώ.

Με δήλωση του στο MEGA, ο Δημήτρης Στρατούλης τονίζει ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν παρά τις πιέσεις των θεσμών ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα νέων μειώσεων σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ θα έρθουν στη βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Θα ενταχθούν στα νομοσχέδια του Πάνου Σκουρλέτη για την σταδιακή επαναφορά του κατωτατου μισθού στα 751 ευρώ και για την επαναφορά του δικαίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates