Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

0 Περιτομή και καρκίνος του προστάτη Μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης κατά 11%


Οι άντρες που έχουν κάνει περιτομή διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές.

Όσοι κάνουν περιτομή μετά την ηλικία των 35 ετών έχουν 45% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, συγκριτικά με εκείνους που δεν έχουν κάνει περιτομή, αναφέρει η ίδια έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Γενικότερα, οι άντρες που έχουν κάνει περιτομή ανεξάρτητα από την ηλικία που έγινε αυτό, διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο κατά 11% να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, ο καρκίνος του προστάτη είναι σπάνιος στους εβραίους και τους μουσουλμάνους, η πλειοψηφία των οποίων υποβάλλεται σε περιτομή.

Παρότι οι ακριβείς αιτίες εμφάνισης αυτού του τύπου καρκίνου παραμένουν άγνωστες, οι ειδικοί έχουν προσδιορίσει τρεις παράγοντες κινδύνου: τη γήρανση, το οικογενειακό ιστορικό και την εθνοτική καταγωγή (μαύροι της Αφρικής).

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και το Ινστιτούτο INRS-Institut-Armand-Frappier ανέλυσαν τα στοιχεία από μια ομάδα αντρών από το Μόντρεαλ του Καναδά, οι μισοί από τους οποίους είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη ανάμεσα στα έτη 2005-2009.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι είχαν υποβληθεί στη διαδικασία της περιτομής ως ενήλικες είχαν σημαντικά χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης αυτού του τύπου καρκίνου, ενώ όσοι είχαν κάνει περιτομή πριν την ηλικία του 1 έτους εμφάνιζαν χαμηλότερο κίνδυνο της τάξεως του 14%.

Διαπίστωσαν ακόμη ότι η περιτομή είχε ιδιαίτερα ισχυρή, προληπτική δράση μεταξύ των μαύρων αντρών, προσθέτει το δημοσίευμα.

Από τους μαύρους άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα, ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του προστάτη σε αυτούς συγκριτικά με τους λευκούς ήταν κατά 1,4 φορές μεγαλύτερος.

Όμως, ο κίνδυνος αυτός μειωνόταν έως και κατά 60% σε όσους είχαν υποβληθεί σε περιτομή σε κάποιο στάδιο της ζωής τους.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates