Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

0 Δείτε τι συμβαίνει στο έντερο όταν παθαίνουμε δυσκοιλιότητα [video]

Η δυσκοιλιότητα εμφανίζεται όταν οι κινήσεις του εντέρου γίνονται με δυσκολία και με μειωμένη συχνότητα...


Η κανονική διάρκεια του χρόνου μεταξύ των κινήσεων του εντέρου κυμαίνεται ευρέως από άτομο σε άτομο. Μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν στην τουαλέτα για αυτόν το σκοπό τρεις φορές την ημέρα και άλλοι μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αν περνούν περισσότερο από τρεις ημέρες χωρίς να υπάρχει κινητικότητα του εντέρου, τότε υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Μετά από τρεις ημέρες, τα κόπρανα στο έντερο αφυδατώνονται, γίνονται σκληρά και είναι ακόμα πιο δύσκολο να τα αποβάλλετε.

Θεωρείται ότι ένα άτομο πάσχει από δυσκοιλιότητα όταν συμβαίνουν δύο ή περισσότερα από τα ακόλουθα, για τουλάχιστον 3 μήνες:

-Πιέζεται πολύ κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του εντέρου και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει τουλάχιστον 1 στις 4 φορές που θα πάει στην τουαλέτα

-Τα κόπρανα είναι σκληρά τις περισσότερες φορές

-Ατελής εκκένωση τουλάχιστον 1 φορά κάθε 4 φορές που πηγαίνει στην τουαλέτα

-Δύο ή λιγότερες κενώσεις την εβδομάδα

Τι ακριβώς συμβαίνει στο έντερο

Τα τελευταία στάδια της πέψης λαμβάνουν χώρα στο παχύ έντερο. Αφότου ο οργανισμός έχει απορροφήσει τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται από την τροφή, τα απόβλητα -αναμεμειγμένα με νερό- περνούν από το λεπτό στο παχύ έντερο.

Στη συνέχεια, τα απόβλητα αυτά χάνουν νερό (αφυδατώνονται) καθώς ταξιδεύουν μέσα στο παχύ έντερο. Έτσι επανέρχονται σε μία στερεή μορφή όσο πλησιάζουν στην έξοδο του παχέος εντέρου, στον πρωκτό.

Με συσφίξεις μυών στο παχύ έντερο, ο οργανισμός μεταφέρει τα στερεά απόβλητα (κόπρανα) για να τα αποβάλλει από το σώμα. Αν αυτή η διαδικασία διενεργείται με αργούς ρυθμούς και αν τα κόπρανα αφυδατωθούν πάρα πολύ μέχρι να φτάσουν στον πρωκτό, τότε επέρχεται δυσκοιλιότητα.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τη δυσκοιλιότητα είναι φυσικά οι διατροφικές συνήθειες, όπως η χαμηλή λήψη ινών, αλλά και ψυχολογικοί παράγοντες όπως το στρες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι ακριβώς συμβαίνει στο παχύ έντερο σε περίπτωση δυσκοιλιότητας.



Play Button

Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates