Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

0 ''ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ''...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ξυπνητήρι που θα ξυπνήσει τους ηγέτες της ΕΕ. Αυτό που  ζητάμε ...
είναι μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτό το ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και μια ρήτρα ανάπτυξης».


Την απάντηση αυτή δίνει ο Αλέξης Τσίπρας στον δημοσιογράφο Πολ Μέισον του Chanell 4 για το τι θα κάνει σε περίπτωση που του αρνηθούν το τέλος του προγράμματος λιτότητας και τη διαγραφή του 50% του ελληνικού χρέους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτάται και για το πώς θα απαντήσει στο φόβο ότι αν αντιταχθεί στην Ευρώπη και ακυρώσει το πρόγραμμα λιτότητας, η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός Ευρωζώνης αλλά θα έχει ακόμα ανάγκη τα δάνεια από ΔΝΤ, ΕΚΤ και ιδιώτες.

«Στην πραγματικότητα δεν ζητάμε νέα χρήματα. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να ζητήσουμε νέα δάνεια για να αποπληρώσουμε τα παλαιά. Ασφαλώς θα διαπραγματευτούμε με όλους τους εταίρους ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί το πρόβλημα του αβάσταχτου ελληνικού χρέους» υπενθυμίζοντας ό,τι έγινε το 1953 για τη Γερμανία.

Αφήνει ανοιχτό επίσης το ενδεχόμενο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων ακολουθώντας την πρακτική όλων των άλλων κυβερνήσεων αλλά απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο χρηματοδότησης των ελλειμμάτων με τις καταθέσεις των πολιτών.«Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να διασφαλίσει τις καταθέσεις όχι για να τις θέσει εν κινδύνω. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό και να προειδοποιήσω όσους επιμένουν για το αντίθετο ότι θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου αν συνεχίσουν».

Με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ στο Λονδίνο ο Αλέξης Τσίπρας ερωτάται: Τι θα προτιμούσατε ελάφρυνση του χρέους ή την επιστορφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα; «Θα μπορούσα να έχω και τα δύο; Θα απαιτήσουμε τη μείωση του χρέου και την επιστροφή των χρημάτων που μας οφείλει η Γερμανία αλλά θέλουμε και τα Μάρμαρα που πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι τους».

Στο τέλος, όμως, ο δημοσιογράφος παρατηρεί ότι παρά το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του εξακολουθούν να μοιάζουν με ακτιβιστές και όχι με υπουργούς. Υποστηρίζει, δε, ότι σε ιδιωτικές συζητήσεις πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του λένε ότι δεν είναι σίγουρα αν θέλουν να κυβερνήσουν. Αλλά ένα είναι σίγουρο: Όταν τον κοιτά στα μάτια ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κυβερνήσει, καταλήγει ο Πολ Μέισον.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates