Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

0 Ολυμπιονίκης κακοποιήθηκε σεξουαλικά









Ο πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν στο ύψος, Πάτρικ Σιόμπεργκ αποκάλυψε ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης με θύτη τον προπονητή και θετό πατέρα του, Βίλχο Νουσιάινεν.

Η αποκάλυψη του σπουδαίου Σουηδού άλτη, Πάτρικ Σιόμπεργκ συγκλόνισε την πατρίδα του. Ο 46χρονος πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν στο άλμα εις ύψος έγραψε στην αυτοβιογραφία του "What You Didn't See" (Όσα δεν είδατε) ότι κακοποιούνταν κατά εξακολούθηση από τον προπονητή του, Βίλχο Νιουσάινεν.


Ο κάτοχος δύο αργυρών ολυμπιακών μεταλλίων υποστήριξε σε συνέντευξη του στην κρατική σουηδική τηλεόραση ότι ο εφιάλτης του ξεκίνησε όταν ήταν 10 με 11 χρονών και συνεχίστηκε μέχρι και την εφηβεία


"Στην αρχή γνωρίζαμε ότι ο Βίλχο ήταν ο καλύτερος προπονητής και λίγοι μπορούσαν να δουλέψουν μαζί του. Την ίδια εποχή ξέραμε ότι κάτι δεν ήταν σωστό", τόνισε ο Σιόμπεργκ και πρόσθεσε ότι δεν μίλησε τόσα χρόνια γιατί ντρεπόταν.


Ο Νουσιάινεν απεβίωσε το 1999, την ίδια χρονιά που ο Σιόμπεργκ αποχώρησε από την ενεργό δράση. Ένας από τους διασημότερους προπονητές στον σουηδικό στίβο, ο φινλανδικής καταγωγής Νουσιάινεν παντρεύτηκε τη μητέρα του Σιόμπεργκ.


Ο πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ με 2.42μ. εξήγησε ότι απείλησε τον θετό πατέρα του ότι θα τα αποκαλύψει όλα και τότε σταμάτησε να τον παρενοχλεί ο Νιουσιάινεν.


Ακόμα δύο παλιοί αθλητές, ο Γιανίκ Τρεγκάρο που προπονεί τον Ολυμπιονίκη του τριπλούν, Κρίστιαν Όλσον και ο Κρίστιαν Σκάαρ Τόμασεν αποκάλυψαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον διάσημο προπονητή


πηγή: http://www.sport24.gr/ 
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates